Típic esmorzar anglès

Foto: 

Surtdecasa
Esmorzar típic anglès

La cultura “british” conquereix Tortosa

El festival se celebrarà a Tortosa del 20 al 22 de març i té com a objectiu potenciar l'ús de l'anglès
Surtdecasa Ebre
,
17/03/2015
Fires i festes
Per tercer any consecutiu, podreu gaudir d'un cap de setmana 100% "british" sense volar a les illes britàniques. Us torna boig un "typical english breakfast"? Us imagineu bevent cervesa i participant en un autèntic Quizz Show anglès? Tortosa ha preparat un escenari perquè puguis sentir l'olor dels "baked beans" i l'accent més "brit". A l'imaginari dels més entusiasmats, el Parc Teodor González serà per un cap de setmana el Hyde Park; l'Ajuntament, Downing Street; i Lo Carrer de l'Habana un Covent Garden en miniatura. T'hi apuntes?

- El gran debat
L'objectiu d'aquest festival és portar l'anglès a la vida quotidiana. I sobretot apropar-lo als més joves. Qui ha dit que a Tortosa no es pot viure en anglès? L'acte més multitudinari del cap de setmana està previst per al divendres. S'espera que centenars d'estudiants de col·legis i instituts de les Terres de l'Ebre participin en l'Inter School Debate a la Universitat Rovira i Virgili. L'art de la retòrica en anglès i els coneixements seran avaluats per un estricte jurat.
Quan? Divendres 20 de març, a les 10:30h.
On? Campus URV a les Terres de l'Ebre a Tortosa

- Màgia i Teenager's live show
Us captiven els trucs de màgia impossibles? Els anglesos són molt aficionants a l'il·lusionisme i, per això, una de les novetats que enguany ha volgut incorporar l'organització és una espectacle de màgia. Després, està prevista una actuació d'un grupet de tortosins que cantaran en anglès al més pur estil dels grups que van nàixer als suburbis de les ciutats industrials com Manchester o Liverpool. Per acompanyar, tapetes irlandeses i pintes per tothom! Ah! I per rematar la nit, com ja ve sent tradició en els últims anys, karaoke.
Quan? Divendres 20 de març, a les 21:30h.
On? Restaurant El Parc de Tortosa

- El mercat en anglès
I com que la idea és inundar Tortosa de paraules en anglès, què us sembla si anem a comprar utilitzant l'idioma de Shakespeare? Un total de 25 paradistes del mercat adaptaran els preus i els noms del productes a la llengua anglesa. Vigileu perquè potser us faran pagar amb lliures i tot!
Quan? Durant el matí del dissabte 21 de març.
On? Mercat Municipal de Tortosa

- 'Bar Quiz Night' al Parador'
La nit de dissabte serà irrepetible. El típic concurs de preguntes i respostes per equips que es fa en un pub d'alguna ciutat plujosa, en aquest cas, es trasllada al Parador de Tortosa. La tradició va nàixer a la Gran Bretanya i va arribar al seu punt àlgid als primers anys de 90. L'English Festival la recupera com un dels patrimonis populars britànics a conservar. Visca la cultura popular!
Quan? Dissabte 21 de març, a les 20:30h
On?Parador de Tortosa

- Missa i gospel
És igual la religió que professis, els cors i les palmes transformaran el teu matí de diumenge en tota una experiència espiritual. La música té aquest efecte! No cal que vagis a Londres -o a Nova York- per gaudir dels cants místics d'una missa de Gospel. Aquest diumenge ho podràs fer a la Catedral de Tortosa. Que "nostra Cinta" us beneeixi!
Quan? Diumenge 22 de març, a les 10h
On? Catedral de Tortosa

- Esmorzar irlandès
Anglès o irlandès? Un debat feixuc, al qual millor no referir-s'hi. Ja sabem que molts cops els idiomes entren per l'estòmac. El diumenge al matí, sentiràs des del llit el flaire de la cansalada daurada i les típiques salsitxes britàniques. Un esmorzar old style per encarar l'última jornada del festival amb forces.
Quan? Diumenge 22 de març, a les 10h
On? Auditori Felip Pedrell de Tortosa

- Car Boot Sale
Els britànics tenen costum de socialitzar-se en els mercadets de segona mà. El Car Boot Sale ha estat una de les iniciatives que més èxit han tingut en les dues darreres edicions del festival. Agafa els objectes que tens abonadonats a les golfes i posa'ls al maleter del teu cotxe. Un cop arribis a l'esplanada de l'Auditori, només hauràs d'exposar-los i a veure què vens!
Quan? Diumenge 22 de març, a les 10h.
On? Auditori Felip Pedrell de Tortosa

Pels més petits...

- Lectura de contes
Aventures i fantasies en llengua anglesa per als més petits de la casa. S'ha d'aprofitar la plasticitat del cervell i l'emoció d'una història ben explicada, per gaudir com mai d'un idioma.
Quan? Dissabte 21 de març, a les 11h.
On? Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa

- Espectacle de música
Kinder músic Interactive! Música i lletres en anglès per fer ballar menuts i grans.
Quan? Dissabte 21 de març, a les 18h.
On? Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa

- Kiddies puppet show
L’espectacle de titelles, ombres i objectes és més vell que l'anar a peu. Tot i que és un art universal, en aquesta ocasió gaudirem d'un espectacle de titelles tradicional de guant anglès. I és que aquest espectacle infantil té molta història a la Gran Bretanya!
Quan? Diumenge 22 de març, a les 10h.
On? Auditori Felip Pedrell de Tortosa

- Gimcana
Després que els pares hagin degustat un bon esmorzar, els petits podran participar en una gimcana just al voltant de l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa.
Quan? Diumenge 22 de març, a les 11:30h.
On? Auditori Felip Pedrell de Tortosa

 

Més informació: 

Horaris i activitats: 
Fitxa d'agenda Surtdecasa

   

A

També et pot interessar