Mostra d'Arts i Oficis d'Ascó

Foto: 

Turisme Ascó
Mostra d'Arts i Oficis d'Ascó

Arts i oficis tradicionals mariden amb els vins del territori a Ascó

El municipi de la Ribera d’Ebre acull la X Mostra d’Arts i Oficis i el cinquè Tastavin’s
Judit Monclús
,
18/05/2017
Fires i festes
Ascó es vesteix de festa aquest cap de setmana del 20 i 21 de maig. I ho fa per partida doble. Per una banda, celebra la desena edició de la Mostra d’Arts i Oficis, un retorn a l’època medieval des del punt de vista de l’artesania. De l’altra banda, proposa donar a conèixer els cellers del territori amb el Tastavin’s, la cinquena mostra intercomarcal de vins. Un maridatge molt especial que a Surtdecasa us expliquem al detall.

Artesania de la pauma

Els oficis

Els carrers i les places d’Ascó bulliran aquest cap de setmana amb la desena mostra d’Arts i Oficis. El municipi fa un viatge en el temps fins situar-se a l’època medieval. Els carrers més cèntrics de la població són presos per mestres artesans que demostren que els seus oficis, malgrat el pas del temps, no han perdut vàlua ni vigència. Hi haurà visites guiades al casc antic i a les diferents exposicions obertes per a l’ocasió. A més, cercaviles i altres espectacles animaran els diferents espais al llarg d’aquest cap de setmana.


Terrissa

Els tallers participatius

La mostra també proposa un seguit de tallers oberts a tots aquells interessats en recuperar la passió pels treballs manuals. Així, durant el cap de setmana, diferents mestres artesans, com ara Josep Papaseit, mestre artesà de la terrissa miravetana, ensenyaran els seus mètodes per reivindicar la tradició. Entre altres, els assistents podran provar les seves habilitats amb la pauma amb Artpauma; posar-se a prova com a picapedrers amb Joan Mateu; fer de filadors amb Mar Joaquín; o assimilar-se als canyissers al costat de Ramon Sans. Més d’una cinquantena d’artesans experts en diferents especialitats us esperen a Ascó.


Cal Cavaller - Ascó

Les exposicions

Tant dissabte com diumenge, diferents espais d’Ascó es convertiran en galeries d’art amb diferents mostres per fer tornar enrere en el temps el visitant. La sala d’exposicions del carrer Major exhibirà vestits de batejar antics, dels que ja costa de veure en aquestes cerimònies. A les Voltes i Sitges del municipi s’hi podrà contemplar el patrimoni asconenc, l’entrada de Cal Cavaller estarà presa per una mostra de mantons i mantellines i al Pou de la Neu, els més nostàlgics, podran fer un viatge en el temps a través d’aparells de ràdio i de música antics. El cap de setmana també servirà per commemorar el centenari de la farmàcia Biarnés.


Tastavin's - Ascó

Els Vins

El mateix cap de setmana, els oficis antics compartiran espai amb la cinquena mostra intercomarcal de vins. Diferents cellers de la DOQ Priorat i les DO Tarragona, Terra Alta i Montsant oferiran tastos de les seves produccions vinícoles més especials. A més, estaran acompanyats per la possibilitat de fer degustacions d’ostres i marisc, de pernils ibèrics i diferents tapes. I si sou més aficionats al vermut, diumenge a migdia a la plaça Era de l’Esquerrè, hi haurà sessió de vermut electrònic amb DJ Tarragó i degustació d’aquesta beguda aperitiva dels cellers presents al Tastavin’s.

Més informació: 

A

També et pot interessar