Gemma Abrié

Foto: 

Cedida
Gemma Abrié

Els 7 imperdibles de Litterarum digital

Del 28 al 31 de maig segueix els espectacles literaris en línia
Surtdecasa Ebre
,
28/05/2020
Llibres
La situació actual d’excepcionalitat derivada de la Covid-19 ha motivat una versió digital de Litterarum. Està prevista la retransmissió dels actes en directe a través de l’aplicació de l’empresa catalana Watchity.com i es podrà seguir el festival a través de la web oficial www.litterarum.cat. La programació, com sempre, es divideix en la que està oberta al públic general i la destinada a programadors. Us hem fet una petita selecció d'aquelles peces destinades al públic general.

1. Taules de debat [En directe]
Dijous a les 17h, taula de debat titulada 'Tria, encomana i fomenta la teva biblioteca escolar', a càrrec de Paula Jarrín, responsable de la llibreria infantil i juvenil. En aquesta xerrada descobrirem com les biblioteques escolars poden oferir una prescripció seductora de llibres i lectures als seus lectors, infants i joves. Coneixerem eines i tècniques per fomentar la lectura i els llibres d’una manera imaginativa i atractiva, que acabarà incidint positivament en el préstec i la circulació de llibres de la biblioteca del centre. Divendres, en la segona taula, es parlarà de 'Lectura digital: de l’afecte pels llibres a l’efecte de les pantalles'. L’aparició del text digital i dels corresponents dispositius de lectura ha evidenciat la necessitat d’aquest suport alhora que ha disparat l’interès, quan no la preocupació, sobre quins són els efectes de les pantalles sobre la lectura i sobre els mateixos lectors. 

2.  Bestiari [En directe]
Divendres a les 12h, tindrà lloc l'espectacle 'Bestiari' de Gemma Abrié i Manu Sabaté a partir de textos de Josep Carner. La paraula, la música i la imatge es barregen en vint-i-dues cançons breus i originals que sumen la sonoritat d’instruments d’arrel catalana amb els textos d'aquest conegut poeta. Tot seguit, experiència digital artistes-programadors: els programadors podran fer preguntes sobre l’espectacle i la seva literatura que seran recollides per una persona moderadora i l’artista les respondrà.

3. Collirem els estels [En directe]
Divendres a les 22h, toca el torn a 'Collirem els estels', de Patrícia Caicedo i Manuel Ruiz a partir de textos de Carles Duarte. Tot seguit, experiència digital artistes-programadors: els programadors podran fer preguntes sobre l’espectacle i la seva literatura que seran recollides per una persona moderadora i l’artista les respondrà.

4. Una estrella que no ha vist mai ningú abans [En directe]
Dissabte a les 11h, espectacle de Jordina Biosca a partir de textos de Pep Coll i Joan Amades. Els relats de la Jordina estan carregats de força narrativa. Sovint ens mostren la crueltat o el dolor amb tota la seva brutalitat, però també ens acosten l'humor, la ironia i la tendresa. Per això ens conmouen, ens trasbalsen i ens sacsegen.

5. Memorial de Setmana Santa [En directe]
Dissabte a les 20h, espectacle de Toni Gomila a partir de textos de Blai Bonet. Coincidint amb el 40è aniversari de la creació i presentació del text 'Setmana Santa 80 i el memorial', una dissertació narrativa de Blai Bonet entorn dels fets de la Setmana Santa i relectura dels fets narrats en l’Evangeli que va ser creada per l’autor i llegida a l’església de Santanyí en els dies previs a la Setmana Santa de 1980.

6. Poemes de maternitat [En directe]
'Poemes de maternitat' es retransmetrà en directe dissabte a les 22h. És un espectacle de Marta Elka i Toni Pastor a partir de textos de Carme Riera. Resulta que va ser l'escriptora Carme Riera qui va proposar a la cantant Marta Elka de posar música a uns poemes sobre la maternitat escrits quan ella estava embarassada, alguns dels quals són inèdits. Elka va acceptar i juntament amb el productor i llaütista Toni Pastor varen endinsar-se en la creació de 'Cançons de maternitat'.

7. Botànica oculta [En directe]
Diumenge a les 11h, espectacle familiar d’Arnau Colom a partir de textos de Joan Perucho. En Joan és un expert de la botànica, coneix moltes plantes i remeis naturals, capaç de curar una mal de pedra com una forta diarrea. És el propietari d’un petit herbolari ple de pots que contenen plantes medicinals. Ha fet del seu ofici una autèntica passió. Li agrada trobar remeis perquè tothom sigui feliç en aquesta vida. Però avui està especialment content perquè la Maria Lluïsa, la llibretera del costat, li ha portat la nova edició en català del llibre La Botànica Oculta de Joan Perucho.

A

També et pot interessar