Litterarum 2018

Foto: 

Cedida
Alessio Arena i Sònia Moll

Els 7 imperdibles de Litterarum

La fira d’espectacles literaris se celebrarà a Móra d'Ebre del 24 al 27 de maig
Surtdecasa Ebre
,
21/05/2018
Espectacles
Torna Litterarum Móra d’Ebre, la fira d’espectacles literaris, que tindrà lloc del 24 al 27 de maig. Un cap de setmana llarg on la literatura habitarà alguns espais emblemàtics del municipi. La internacionalització de la fira, els trenta-cinc espectacles de tots els territoris de parla catalana i una dotzena d’espais de programació la converteixen, un any més, en un esdeveniment únic. Us hem destacat allò que no us podeu perdre!

1. 'Rere l'esquerda' de Sònia Moll i Alessio Arena
Escoltar la vida que ens parla darrere les façanes de cases deshabitades. Respirar les esquerdes, habitar-se i deshabitar-se. Un espectacle musical i literari amb la veu d’Alessio Arena i la poesia de Sònia Moll en diàleg amb el llenguatge visual.
Quan? Divendres 25 de maig a les 23:45h.
On? Bassa, la papereria

2. 'La mirada violeta' d'Aina Torres i Meritxell Gené
Espectacle poeticomusical en què es retraten dues escriptores fonamentals de la literatura catalana: Maria Mercè Marçal i Montserrat Roig. Qui eren? Per què van escriure? Com les va condicionar el fet de ser dones? Poemes, cançons i reflexions molt vigents que ens fan submergir en el món de les dues escriptores. Un homenatge a les dones de mirada violeta.
Quan? Dijous 24 de maig a les 19h.
​On? Carpa fira (Plaça de Dalt)

3. 'Nictàlgia en el cel elèctric' de Borja Penalba, Mireia Vives i David Caño 
'Nictàlgia en el cel elèctric' és una trobada de projectes i una voluntat de fer camí plegats. El treball 'Línies en el cel elèctric' de Mireia Vives i Borja Penalba s’ajunta amb 'Nictàlgia' de David Caño per donar lloc a una proposta nova. Han volgut transmetre en un mateix treball mirades i perspectives diferents nuant-se sense miraments, sense prejudicis, fugint d’etiquetes, abrigallant cada text i melodia amb estima i cura. Un viatge sensorial, emotiu, visceral, amarg, extrem i lluminós en una "nit" elèctrica. Amb textos de Joanjo Garcia, Roc Casagran, Maria Mercè Marçal, Joan Salvat Papasseit, Vicent Andrés Estellés, Josep Palau i Fabre, David Caño i altres.
Quan? Dijous 24 de maig a les 21:30h.
​On? Carpa fira (Plaça de Dalt)

4. 'Aigua tenyida' de Joma
El dibuixant Josep Maria Rius (Joma) ofereix un espectacle en què combina una selecció de poesia al voltant de l’exili i els desplaçaments forçats, el dibuix i la música en directe, en un diàleg que t’interpel·la com a espectador i on inclou els retrats que fa en directe de les persones del públic. Tot plegat, esdevindrà una conversa a tres bandes des de tres llocs diferents d’interpretació del món: la poesia, la música i la il·lustració. Un relat poètic il·lustrat, narrat i musicat. Basat en textos de Pere Quart, Joana Raspall, Coloma Lleal i Pius Alibek, entre altres. Joma serà un dels convidats estrella d'aquest Litterarum i participarà en altres activitats que podreu conèixer si consulteu el programa.
Quan? Dissabte 26 de maig a les 12:30h. 
​On? Casa noble Montagut


Roger Mas

5.  Roger Mas en concert
Roger Mas ens oferirà un recull de cançons de la seva discografia que inclouen algunes de les més emblemàtiques, així com obra musicada d’altres poetes en una proposta de concert en format trio. Un concert representatiu del seu univers creatiu i que s’inspira en les músiques modernes, la tradició pròpia i les diverses músiques ancestrals del món, amb lletres que mesclen la llengua del carrer, la literària i els parlars que es perden.
Quan? Divendres 25 de maig a les 22:30h.
On? La Llanterna Teatre

6.  'El nus la flor' de M. Mauri i E. Casasses i D. Ariño
L’espectacle és, a la vegada, un recull de poemes inèdits d’Enric Casasses i un cicle original de 43 peces musicals entorn d’aquest recull. El jove pianista i compositor Daniel Ariño pren una selecció del poemari i els musica de dues maneres diferents: l’una per a veu parlada i piano, i l’altra per a veu cantada i piano. La combinació alternada de les dues configura aquest cicle que s’encadena de manera orgànica i diàfana. 'El nus la flor' és, així, una aposta per crear un gran cicle de cançó i recitat en català en el qual s’integri una miríada de tendències estètiques: des de l’impressionisme, el modernisme i l’espectralisme fins al jazz, el flamenco o el cabaret. La poesia de l’Enric, juganera i calidoscòpica, rica de formes i estils, portava ja la música a dintre. El cicle, ambientat majoritàriament a Barcelona, transita entre un to íntim, reflexiu, humorístic i passional.
Quan? Dissabte 26 de maig a les 20h.
On? Carpa fira (Plaça de Dalt)

7. 'Vestigis 2.0: Segons part' de Cia Valer Gisbert
L’Aurora va fins a la vora del riu, a Móra d’Ebre, al lloc on durant l’ofensiva hi havia passarel·les movedisses i on avui dia es fa un homenatge a les víctimes dels mals dies. I allí, envoltada pel verd de la ribera, acompanyada per la Llibertat i els testimonis dels supervivents, els records revifen… i amb ells també ho fan els vestigis de carn i os. L’espectacle també conté testimonis, poemes i cançons recollits o creats expressament per a l’ocasió. 
Quan? Dissabte 26 de maig a les 17h.
​On? Molls davant riu Ebre

Més informació: 

A

També et pot interessar