Llegir el teatre, una experiència per “sentir” la dramatúrgia

La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa posa en marxa un nou format de Club de Lectura
Surtdecasa Ebre
,
13/11/2013
Llibres
La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa ha encetat un nou format de Club de Lectura impulsat pel TNC (Teatre Nacional de Catalunya), en què es convida a treballar les obres programades a la temporada per aprofundir en els secrets i claus de la posada en escena de les obres, tot analitzant el text concret.
 
El dramaturg Josep Maria Benet i Jornet, recent Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, és el "padrí" d'aquest projecte que permetrà llegir les obres del TNC (vuit per temporada), realitzant una sessió cada mes entre novembre i juny. 
 
Els textos que es treballaran són Terra de ningú (H. Pinter), Fum (J.M. Miró), La rosa tatuada (T. Williams), El cantador (Pitarra) i Fronteres (L. Cunillé, F. Richter, R. Spregelburd), entre d’altres. Durant aquesta temporada, biblioteques públiques de dotze municipis d’arreu de Catalunya oferiran aquests clubs que busquen millorar la formació de l'espectador teatral, augmentant el grau d'exigència artística i d'implicació ciutadana respecte al fet teatral i cultural. Així, la biblioteca proporcionarà al lector diversos exemplars del text proposat i el material necessari per treballar-lo i entendre'n l'interès, per tal de poder fer-ne una lectura en profunditat.
 
La primera d'aquestes lectures a la BMD de Tortosa va tenir lloc el passat dimecres 6 de novembre, activitat coordinada per Xavier Aragó i Xell Aixarch, i la propera sessió tindrà lloc l'11 de desembre, on es tractarà l'obra Fum (a la fotografia).
 
Les persones interessades en participar en aquest programa de lectures teatrals han de posar-se en contacte amb la mateixa Biblioteca Marcel·lí Domingo. Els lectors participants de cada obra podran assistir a la posada en escena de la mateixa al TNC a Barcelona i gaudir de descomptes en l'adquisició d'entrades, i altres avantatges com la trobada de benvinguda amb el director artístic del TNC o amb l'escriptor Josep Maria Benet i Jornet. 
 
--
Més informació: 
Biblioteca Marcel·lí Domingo
C/Mercè, 6
43500 Tortosa
Telèfon: 977 445566
bmd@tortosa.cat
 
   

A

També et pot interessar