180 formatges junts

Tortosa inaugura la primera formatgeria a les Terres de l'Ebre
Surtdecasa Ebre
,
11/06/2012
Menjar i beure
Ja ho veieu. Un temple dels formatges. D'aquí, d'allà, de vaca, d'ovella, de cabra, fresc, curat, fumat, amb herbes, amb espècies,... Així fins a arribar a 180. Tenint en compte que, a les grans superfícies habituals, es poden trobar al voltant de 30 formatges diferents, aquest establiment és quasi un museu dels formatges. Un museu, iniciativa del tortosí Mingo Estorach, un emprenedor amb experiència en la indústria agroalimentària que ha decidit que les Terres de l'Ebre també es mereixen tenir una botiga-capritx. 
 
Només porta una setmana en funcionament al bell mig del centre de Tortosa i alguns clients ja són habituals, altres han repetit comanda i són molts els que encara necessiten consell. "Què em recomanes, Mingo?", demana una senyora enlluernada per l'abundant exposició de formatges que hi ha als frigorifics situats a banda i banda del local. 
 
La botiga té tres apartats ben diferenciats: el destinat a formatges internacionals (on es poden trobar varietats franceses, italianes, holandeses i suïses, principalment); els formatges nacionals (on destaquen els manxecs, els gallecs i els asturians) o els denominació d'origen que són, bàsicament, formatges amb marca de qualitat de diverses regions de l'estat espanyol.
 
A part dels formatges, la botiga també ofereix altres productes anomenats "delicatessen" com patés, foies, embotits, salses especials per formatges o, fins i tots, els artilugis per fer les famoses raclettes. "Així, el client pot preparar un àpat complet amb els nostres productes", explica Mingo.
 
En un futur, aquest emprenedor aficionat a la bona taula té pensat fer alguna degustació de formatges o també una cata de vins, un producte que conjuga perfectament bé amb aquest aliment elaborat amb llet animal que és tan apreciat per tothom, siguin gourmets o no. 
 
Algunes recomanacions per obrir boca: formatge de cabra al pebre roig de la Serra d'Aracena (Andalusia), crema de formatge d'ovella d'Extremadura, pecorino sardo a la trufa, un bon roquefort francès i un parmesà en triangle el.laborat al nord d'Italia.
 
---
La Casa dels Formatges
C/ d'En Carbó, 6
Tortosa

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar