Jump to navigation
Divendres
19 abril 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
180 formatges junts
Tortosa inaugura la primera formatgeria a les Terres de l'Ebre
Surtdecasa Ebre
,
11/06/2012
Menjar i beure
Ja ho veieu. Un temple dels formatges. D'aquí, d'allà, de vaca, d'ovella, de cabra, fresc, curat, fumat, amb herbes, amb espècies,... Així fins a arribar a 180. Tenint en compte que, a les grans superfícies habituals, es poden trobar al voltant de 30 formatges diferents, aquest establiment és quasi un museu dels formatges. Un museu, iniciativa del tortosí Mingo Estorach, un emprenedor amb experiència en la indústria agroalimentària que ha decidit que les Terres de l'Ebre també es mereixen tenir una botiga-capritx.
Només porta una setmana en funcionament al bell mig del centre de Tortosa i alguns clients ja són habituals, altres han repetit comanda i són molts els que encara necessiten consell. "Què em recomanes, Mingo?", demana una senyora enlluernada per l'abundant exposició de formatges que hi ha als frigorifics situats a banda i banda del local.
La botiga té tres apartats ben diferenciats: el destinat a formatges internacionals (on es poden trobar varietats franceses, italianes, holandeses i suïses, principalment); els formatges nacionals (on destaquen els manxecs, els gallecs i els asturians) o els denominació d'origen que són, bàsicament, formatges amb marca de qualitat de diverses regions de l'estat espanyol.
A part dels formatges, la botiga també ofereix altres productes anomenats "delicatessen" com patés, foies, embotits, salses especials per formatges o, fins i tots, els artilugis per fer les famoses
raclettes
. "Així, el client pot preparar un àpat complet amb els nostres productes", explica Mingo.
En un futur, aquest emprenedor aficionat a la bona taula té pensat fer alguna degustació de formatges o també una cata de vins, un producte que conjuga perfectament bé amb aquest aliment elaborat amb llet animal que és tan apreciat per tothom, siguin gourmets o no.
Algunes recomanacions per obrir boca: formatge de cabra al pebre roig de la Serra d'Aracena (Andalusia), crema de formatge d'ovella d'Extremadura, pecorino sardo a la trufa, un bon roquefort francès i un parmesà en triangle el.laborat al nord d'Italia.
---
La Casa dels Formatges
C/ d'En Carbó, 6
Tortosa
www.lacasadelosquesos.com
A
També et pot interessar
Foto:
Anna Zaera
Les 6 exposicions de la tardor a les Terres de l'Ebre
Foto:
Anna Zaera
Els 10 imperdibles de la setmana de l'alimentació ecològica
Foto:
Cedida
Veure les cares del món, un exercici d'ampliació
Foto:
Cedida
Els 10 plans per fer aquest pont de desembre a Catalunya
Foto:
Cedida
Les 9 intervencions artístiques sobre el moviment d'A Cel Obert
Foto:
Cedida
Les 5 raons per no perdre't 'Los Miserables' a Tortosa