Amets: Euskadi a les Terres de l’Ebre

Aquesta sidreria tortosina alterna la cuina ebrenca amb la del nord de l’estat
Surtdecasa Ebre
,
26/08/2011
Menjar i beure
Si algú t’ha dit que com la cuina basca no hi ha res, no va massa desencaminat. Si viatges al nord d’Espanya, de seguida te n’adonaràs que la gastronomia ocupa un espai central en la cultura. Les barres de les tavernes estan plenes de menjar i, quan et serveixen, les racions sorprenen per la seua abundància i bon aspecte. Sembla com si tot els escenaris de la vida quotidiana estéssen preparats per caure en la temptació. Si vas a l’Amets, podràs reproduir aquest gust pel menjar de qualitat que tant present tenen al llarg del litoral Cantàbric.
 
Vols algunes recomanacions? Es pot començar amb un pintxo (les típiques tapes basques amb ingredients a sobre d’una llesqueta de pa) i acompanyar-lo d’un got de vi (si volem ser més autèntics que ningú, li direm 'xiquito') o un got de cervesa fresca (si volem ser més autèntics que ningú, li direm 'zurito').
 
A part de la carta, el restaurant ofereix diferents menús de sidreria, on no falten plats tan típics com la truita de bacallà o els xoricets a la sidra seguits d’un bon plat de carn roja o de peix amb acompanyament de patates o verdures (tot a la brasa). El punt fort del lloc és la mitjana de bou (si volem ser més autèntics que ningú, li direm 'chuletón'), una carn que s’importa del País Basc.
 
La familia Mauri va decidir emprendre aquesta aventura en el món de la restauració el 2003, després de viure uns anys a Bilbao. “Encara recordo quan vam portar les barriques amb tràilers per posar-les al local”, comenta Cristina, la filla del propietari. I és que aquest establiment ha intentat reproduir la decoració de les sidreries més genuïnes amb bastant d’encert.
 
Antigament les sidreries eren llocs on els catadors anaven a provar la sidra per comprar-ne, però poc a poc van anar portant menjar per acompanyar el beure. A l’Amets, s’ha intentat mantenir aquesta tradició conservant dos barriques enormes on hi ha emmagatzemada la sidra i el propi client se la pot servir al gust.
 
 
Sidreria Amets
Passeig Joan Moreira, 13 Baixos
Tortosa
977 44 66 99

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar