Benvinguts a pagès

Foto: 

Cedida

Vols descobrir el treball al camp o un obrador de proximitat a la Ribera d'Ebre?

El cap de setmana del 2 i 3 d'octubre, quatre explotacions riberenques obriran les portes als visitants
Surtdecasa
,
29/09/2021
Menjar i beure
'Benvinguts a Pagès' és una campanya impulsada pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya que durant tot un cap de setmana permet que 150 explotacions agroalimentàries de tot Catalunya obrin les portes als visitants per ensenyar els camps, els ramats i els obradors. Des de la primera edició d'ara fa sis anys que la Ribera d'Ebre -amb la coordinació del Consell Comarcal- participa en les jornades. Les visites gratuïtes a les explotacions s’han de reservar a través de la pàgina www.benvingutsapages.cat. De fet, el web funciona com a central de reserves per planificar unes visites. El web de 'Benvinguts a Pagès' ha actualitzat les seves funcionalitats per facilitar la cerca de les explotacions per comarca o bé per categoria de producte.  

Formatgeria Laura | Foto: Cedida
1. Què pots visitar?
Dos dies únics per redescobrir on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que fan els aliments que ens arriben a casa. Enguany les explotacions riberenques que hi participen són les següents: Formatgeria Laura, l’Hort de Maso, la Cistella de l’Ebre i el Molí de Rué. Així, durant tot el cap de setmana, els productors mostraran el seu treball i la qualitat dels seus aliments a través de visites gratuïtes en les quals es podran degustar els productes i comprar formatges, fruita, olis, verdures i vins sense intermediaris. Paral·lelament, els productors de la comarca han consolidat una oferta estable i permanent durant els 365 dies de l’any. Així, ofereixen visites de pagament per apropar l’activitat agrícola a famílies, escoles i ciutadania en general durant tot l’any, donant continuïtat a l’esdeveniment del proper cap de setmana. L’oferta s’adreça al conjunt dels visitants amb una atenció especial per a les famílies i el públic interessat per la descoberta de la natura, el patrimoni i la gastronomia.

 

  • imatge de control 1per1

Autoritats i productors durant la presentació de les jornades | Foto: Cedida
2. Què t'explicaran?
El dia a dia dels productors. "Aquesta iniciativa coincideix amb una de les línies de treball del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, sobretot des que vam posar en marxa la marca Degusta Ribera d'Ebre per promoure els productes agroalimentaris de proximitat i, a la vegada el turisme familiar, gastronòmic i de natura", ha comentat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal. Segons, Noemí Poquet, copropietària del Molí de Rué, "Benvinguts a Pagès permet que els visitants ens coneguin i sàpiguen qui hi ha al darrere dels nostres vins i del nostre oli"."Ensenyarem les nostres instal·lacions, prepararem un tast i prepararem activitats infantils", ha afegit. Per la seva banda, Laura Bladé, propietària de la formatgeria Laura de Rasquera ha explicat que obrirà la formatgeria i la granja, com han fet els darrers sis anys.

3. On menjar i dormir?
L’oferta dels productors es complementa amb la participació de nou allotjaments rurals i establiments de restauració que aposten pels productes locals. Sis allotjaments i quatre restaurants de la comarca també s’han afegit a la iniciativa amb adaptacions d’ofertes i de menús perquè els visitants puguin gaudir de tot el cap de setmana a la Ribera d'Ebre. "Nosaltres hem preparat un menú degustació especial amb productes de proximitat dels productors que participen en la iniciativa de Benvingut a Pagès", ha avançat el cap de cuina del restaurant Molí de Xim de Miravet. Eduard Cavallé, regidor responsable del Càmping i Alberg de Tivissa, ha destacat el treball en xarxa dels diversos sectors implicats en aquesta iniciativa: producció agrícola, turisme, allotjaments rurals i restauració. "Coincidint amb benvinguts a pagès, també se celebra el Cap de setmana Iber als jaciments de Tivissa i Vinebre, i la Fira de Vimblanc de Vinebre. La suma de totes aquestes sinergies fa que sigui un bon cap de setmana per descobrir la comarca", ha conclòs Gemma Carim, presidenta del Consell

Més informació: 

A

També et pot interessar