Surtdecasa Ebre
,
26/05/2016
Menjar i beure

Els 5 plans gastronòmics del cap de setmana a les Terres de l'Ebre

Productes de proximitat, activitats tradicionals i rutes gastronòmiques per apropar-te a l'essència d'un territori
Gastronomia Terres de l'Ebre

Foto: 

Surtdecasa
Gastronomia de les Terres de l'Ebre
Ja saps què faràs aquest cap de setmana a les Terres de l'Ebre? Et donem algunes idees per a que gaudeixis d'un àpat ben especial. Gastronomia vinculada a les arrels, cuina d'autor, productes de la terra i, tot això, vinculat amb el paisatge tant natural com urbà més propi.

1. Cap de setmana gastronòmic i Diada de l'Arròs Col i Fesols a l'Aldea
Un dels plats forts del cap de setmana el trobem a l'Aldea, que alternarà la festa tradicional amb la gastronomia. Dissabte a partir de les 10:30h, tindrà lloc una demostració tradicional de la plantada, a l'arrossar situat al voltant de l'Ermita. Els plantadors arribaran amb carros al lloc, i els altres visitants poden fer-ho amb bici. Allà mateix tindrà lloc la Rondalla de Sofia de la Ribera i de la jota de l'Aldea. A les 12h, s'obrirà la fira gastronòmica i l'inici de les coccions dels arrossos a càrrec dels cuiners convidats. A migdia, es podran degustar les diferents varietats d'arrossos. Diumenge, a més, tindrà lloc la IX Diada de l'Arròs Col i Fesols, un dels moments més mítics del cap de setmana. Tant dissabte com diumenge hi haurà tallers de dolços per als més menuts.
Més informació

2. El llagostí com a protagonista als pobles mariners
Saltejat de llagostins i shiitake, canelons de llagostins, arrossos amb llagostins, broquetes de llagostins, crema de llagostins, arrebossats amb mel i coco... Torna un dels protagonistes del mar a la taula! La cinquena edició de les Jornades gastronòmiques del Llagostí d'Alcanar, les Cases d'Alcanar i Alcanar Platja ofereix més d'un mes per degustar els menús que 15 restaurants del municipi han preparat amb el llagostí com a protagonista dels seus plats.
Més informació

3. La cultura de l'alimentació ecològica a escena
Aquest cap de setmana podeu gaudir dels menús ecològics que presenten alguns dels restaurants de les Terres de l'Ebre. La nova edició de la SetmanaBio per l'alimentació ecològica és una iniciativa que agrupa un seguit d’actuacions amb l'objectiu comú de promocionar i donar a conèixer el sistema de producció i alimentació ecològic, i difondre'l i promocionar-lo conjuntament. S'han programat xerrades, degustacions, tastos i tallers, a més de menús ecològics que podrem degustar a alguns restaurants de l'Ametlla de Mar, La Ràpita i El Perelló.
Més informació

4. De tapes pel Nucli Antic de Tortosa
Us explicàvem fa uns mesos que el Nucli Antic de Tortosa era un dels espais més interessants per fer una passejada diürna i nocturna. Quan cau el sol, una de les millors èpoques per recórrer els estrets carrerons que envolten la Catedral és gaudir de la ruta gastronòmica 'Sabors del Nucli Antic' de Tortosa, en què podeu degustar algunes tapes originals acompanyades d'una copa de vi o una cervesa per 2,5€. Recordeu que els cuiners les preparen els vespres dels divendres i dissabtes. En total, enguany participen10 restaurants i bars del barri.
Més informació 

5. Producte de proximitat i vi a la Terra Alta
Vols conèixer receptes autòctones cuinades amb productes de proximitat, al mateix temps que proves els millors vins de la DO Terra Alta? El projecte DegusTA Terra Alta són unes jornades gastronòmiques que tindran lloc a vuit restaurants que oferiran menús maridats amb olis i vins de les denominacions d'origen de la comarca. Els vuit restaurants participants són el restaurant Miravall (Batea); La Fontcalda, Ginebrals, Piqué i Sibarites (Gandesa); Miralles (Horta de Sant Joan); Catedral del Vi (el Pinell de Brai), i Nou Moderno (Vilalba dels Arcs). Aquests restaurants incorporen a les seues cartes, durant tot el que resta d'any aquests menús gastronòmics, tot i que els menús aniran variant durant el que resta d'any per adaptar-se als productes de temporada.
Més informació

 

També et pot interessar