Jump to navigation
1. Degustació de plats d'una trentena de restaurantsUn dels plats forts, i mai millor dit, seran les degustacions que oferiran els diferents restaurants de les Terres de l'Ebre. Comprant un tiquet de 7 euros, es podran adquirir tres degustacions de menjar i dues de beguda. I és que durant l'horari d'obertura de la mostra -recordem que a l'hora de dinar, de 14h a 17h, estarà tancada- podrem tastar diferents plats simultàniament elaborats in situ pels propis cuiners. Des de productes mariners, com el marisc i el peix de les nostres costes, a l'arròs, les carns, verdures o cítrics, tots ells representants de la cuina de costa i d'interior. En moltes ocasions, aquests restaurants s'han posat d'acord amb un celler per acompanyar les seves creacions amb un vi que hi maridi bé.
2. Cuina en directeUn dels atractius de Mescla serà la cuina en directe. Els anomenats showcookings tindran lloc de manera ininterrompuda durant els dos dies de la fira, més el dilluns que és la jornada dedicada als professionals. El visitant podrà veure les arts de cada cuiner, molts d'ells reconeguts amb distincions d'Estrella Michelin com és el cas de Jeroni Castell, del restaurant les Moles d'Ulldecona, o de Fran López del Restaurant Villa Retiro de Xerta.3. Els maridatges més sorprenentsEl que més sorprèn del programa és l'atreviment a l'hora de plantejar alguns dels tastos. En diferents franges horàries, hi ha prevista una degustació de cervesa artesana amb foie micuit; o l'ostra del Fangar amb un sake fet al Delta de l'Ebre. Tampoc ens podem perdre la combinació de la cervesa artesana amb les famoses tallarines, un marisc molt típic de les costes del Delta, així com el sushi amb un bon vi de la Terra Alta. Si no us voleu perdre detall d'aquestes curioses combinacions, consulteu el programa!4. Un tastet d'aventuraCom la gastronomia està molt vinculada al paisatge, aquesta primera edició de Mescla també ofereix un espai per fer tastets d'aventura. Diverses empreses vinculades amb el món natural i també amb els esports d'aventura tindran la seva representació a l'espai Ebre Terra i, fins i tot, a l'exterior del recinte hi haurà alguna demostració.5. Espais de reflexióSi els productes de la terra estan vinculats amb la supervivència d'espais naturals com el Delta, aquesta trobada gastronòmica també és un bon lloc per reflexionar sobre els cabals del riu Ebre, així com per parlar sobre el model turístic que volem pel nostre territori com, per exemple, la conversa sobre turisme experiencial moderada per Josep Polet. També hem de destacar que hi haurà una taula rodona on diferents autors que han escrit llibres de gastronomia de les Terres de l'Ebre diran la seva.
Mescla. Mostra de gastronomia de les Terres de l'Ebre Del 20 al 23 de maig - DeltebreFitxa d'agenda Surtdecasawww.mescla.cat