Surtdecasa Ebre
,
22/06/2015
Menjar i beure

L'experiència còsmica de l'eclipsi i el vi

El proper 27 de juny, Vilalba dels Arcs acull la segona edició de l'Eclipsi de Garnatxa Blanca
Vilalba dels Arcs

Foto: 

Anna Zaera
Celler Clua de Vilalba dels Arcs
Un eclipsi és un fenomen astronòmic que es produeix quan un objecte celestial es mou a través de l'ombra d'un altre. Els eclipsis sempre impliquen dosis de màgia i fantasia. Per això, molts xiquets quan són menuts diuen que volen ser estudiosos dels astres. La Terra Alta, un territori amb una llarga tradició vinícola, ha convertit ara la degustació dels seus vins, en aquest cas la joia de la corona -les garnatxes blanques-, en una experiència còsmica, d'aquelles que precedeixen el romanticisme.

Vi i història. Vi i comunitat. Vi i màgia. El vi és un producte lligat al terreny des del principi fins al final. Des de la terra que fa créixer les vinyes, fins a la colla d'amics que t'acompanya quan decideixes tastar-lo. Per això, com a prèvia de la Festa del Vi de Gandesa, que té lloc a principis de novembre a la capital de la Terra Alta, el Consell Regulador organitza aquest esdeveniment que dóna la benvinguda a l'estiu i que serveix per presentar el cartell de la propera festa de tardor.

Si l'any passat eren les simbòliques ruïnes del Poble Vell de Corbera d'Ebre, un escenari que reivindica els drets humans després de la masacre de la Guerra Civil, enguany l'escenari elegit per la degustació de vins,  serà el centre històric de Vilalba dels Arcs, un dels pobles amb més encant de la Terra Alta. Els carrerons estrets del nucli antic i els vestigis del passat medieval i templari ens situaran el tast en un context més ampli. Perquè l'eclipsi, que arriba en els dies que segueixen el solstici d'estiu, és això, una mirada ampliada sobre la cultura dels vins. Una mirada que converteix el tast en un acte vinculat a un espai concret, amb tota la càrrega història que hi porta implícit. La mostra, tindrà lloc al voltant de l'Ajuntament, l'esglèsia i una petita confraria que hi ha al centre del poble que es diu Nostra Senyora de Gràcia.

El “II Eclipsi de Garnatxa Blanca”, que començarçà a partir de les 21.00 hores, comptarà amb la participació d’una vintena de cellers inscrits a la DO “Terra Alta” i es podran tastar al voltant de 40 vins que es maridaran amb les punxades, típiques barquetes famoses en alguns municipis de la Terra Alta, elaborades pels restaurants de l’Associació de Restauradors de la Terra Alta. Per acabar la jornada es comptarà amb la participació d’un grup de jazz que amenitzarà el final de festa.

Més informació: 

Tota la informació i la venda d’entrades es començarà a fer a partir del dia 18 de juny a l’Ajuntament de Vilalba dels Arcs (977 43 80 02) o bé al Consell Regulador DO Terra Alta a Gandesa (977 42 12 78).

*Preu: 25 Euros/persona (inclou copa de regal).

DO Terra Alta
doterraalta.com

També et pot interessar