Jump to navigation
Dimecres
24 desembre 2025
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
L’abadejo, reclam del turisme cultural tortosí
Fins el 9 d’abril als restaurants de la ciutat
Surtdecasa Ebre
,
13/04/2012
Menjar i beure
Com cada hivern, ja tenim aquí les jornades de l’abadejo. Del 29 de febrer al 9 d'abril, els restaurants de Tortosa – també a Campredó, Jesús, Els Reguers i Bítem- centraran la seua atenció a l’abadejo, un plat tan nostre que fins i tot té un nom que costa de pronunciar més enllà del coll de Balaguer.
Si fem una mica d’història, trobem que el bacallà va arribar als Països Catalans a través del País Basc i Portugal, ja que no és un peix que es pugui pescar al mar Mediterrani. El bacallà salat deixat assecar va suposar una manera de conservar-lo i, al seu moment, de popularitzar-lo. El catolicisme, com prohibeix menjar carn durant la Semana Santa, va provocar que a les cases s’adaptéssen les salses de la carn al bacallà. A casa nostra és molt típic l’abadejo a la llauna, l’abadejo amb mel o l’abadejo amb allioli o amb samfaina. Els binomis bacallà i oli d'oliva i bacallà amb all són molt habituals a les cuines tradicionals de tota la península ibèrica. També els arrossos amb bacallà, amb llegums i col són molt nombrats a les Terres de l'Ebre.
Enguany, les jornades de l’abadejo, que arriben a la seua cinquena edició, incorporen una novetat important: un pack cap de setmana per fer una visita turística a Tortosa i aprofitar l’ocasió per gaudir d’aquests plats fets amb abadejo. Des de 59 euros per persona es pot gaudir d’una nit d’hotel, més esmorzar, visita turística i menú degustació d’abadejo.
Tota la informació
A
També et pot interessar
Foto:
Anna Zaera
Les 6 exposicions de la tardor a les Terres de l'Ebre
Foto:
Anna Zaera
Els 10 imperdibles de la setmana de l'alimentació ecològica
Foto:
Cedida
Veure les cares del món, un exercici d'ampliació
Foto:
Cedida
Les 9 intervencions artístiques sobre el moviment d'A Cel Obert
Foto:
Cedida
Els 10 plans per fer a Setmana Santa a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Les 5 raons per no perdre't 'Los Miserables' a Tortosa