
Lakinoa, el model discret i exquisit
Si us pensaveu que Lakinoa era una cadena de restaurants bascs, estaveu ben equivocats! Patricia Suárez va ser una de les primeres xefs en portar la cuina d’autor a la capital del Baix Ebre. Formada a les ordres de mestres com Joan Roca, Sergi Arola o Martin Berasategui, va obrir aquest restaurant el setembre del 2005, en plenes festes de la Cinta. Cinc anys després el restaurant ha guanyat en maduresa i ja és una opció consolidada en la restauració tortosina. Encara que per la seva modestia i saber fer, molts cops no apareix en les quinieles dels restaurants estelars.
L’èxit de Lakinoa es basa en dos pilars fonamentals: els productes i l’atenció al client. A la Patricia li agrada comptar amb productes frescos de mercat, a ser possible ecològics, i transformar-los a la seva cuina. “Tot el que servim està fet per nosaltres, des del iogur fins a la pasta”. “Menys el pa i els gelats, però tot arribarà” comenta. Respecte al tracte, és realment exquisit. Els clients se senten a gust perquè el menjador és acollidor, té capacitat per 70 persones, i hi ha un espai reservat que cada dia està més sol·licitat. Fins al punt que aviat obriran una altra d’aquestes sales per a àpats íntims entre amics.
L’atenció al client també es demostra amb els menús, que són una boníssima manera de menjar d’autor a preus de treballador. El menú diari costa 18 euros. I atenció!, una cosa que no tothom sap, el serveixen tan a migdia com a la nit! Un altra opció interessant és un menú de quatre picadetes i un plat de vedella blanca, amb postres i cafè per només 25 euros. Val la pena. I és una boníssima oportunitat per un sopar romàntic o una celebració especial.
Tot i que la carta està subjecta als productes de temporada, hi ha un plat que mai ha desaparegut. Fa 5 anys que el mantenen perquè els clients mai deixen de demanar-lo. Es tracta dels raviolis de llàmantol, un veritable plaer per al gust, completament manufacturat a la cuina de Lakinoa.
Lakinoa
Passeig Joan Moreira, 24
43500 Tortosa
977 511 172