Jump to navigation
Si us pensaveu que Lakinoa era una cadena de restaurants bascs, estaveu ben equivocats! Patricia Suárez va ser una de les primeres xefs en portar la cuina d’autor a la capital del Baix Ebre. Formada a les ordres de mestres com Joan Roca, Sergi Arola o Martin Berasategui, va obrir aquest restaurant el setembre del 2005, en plenes festes de la Cinta. Cinc anys després el restaurant ha guanyat en maduresa i ja és una opció consolidada en la restauració tortosina. Encara que per la seva modestia i saber fer, molts cops no apareix en les quinieles dels restaurants estelars. L’èxit de Lakinoa es basa en dos pilars fonamentals: els productes i l’atenció al client. A la Patricia li agrada comptar amb productes frescos de mercat, a ser possible ecològics, i transformar-los a la seva cuina. “Tot el que servim està fet per nosaltres, des del iogur fins a la pasta”. “Menys el pa i els gelats, però tot arribarà” comenta. Respecte al tracte, és realment exquisit. Els clients se senten a gust perquè el menjador és acollidor, té capacitat per 70 persones, i hi ha un espai reservat que cada dia està més sol·licitat. Fins al punt que aviat obriran una altra d’aquestes sales per a àpats íntims entre amics. L’atenció al client també es demostra amb els menús, que són una boníssima manera de menjar d’autor a preus de treballador. El menú diari costa 18 euros. I atenció!, una cosa que no tothom sap, el serveixen tan a migdia com a la nit! Un altra opció interessant és un menú de quatre picadetes i un plat de vedella blanca, amb postres i cafè per només 25 euros. Val la pena. I és una boníssima oportunitat per un sopar romàntic o una celebració especial. Tot i que la carta està subjecta als productes de temporada, hi ha un plat que mai ha desaparegut. Fa 5 anys que el mantenen perquè els clients mai deixen de demanar-lo. Es tracta dels raviolis de llàmantol, un veritable plaer per al gust, completament manufacturat a la cuina de Lakinoa.
Lakinoa
Passeig Joan Moreira, 24 43500 Tortosa 977 511 172