Manel

Foto: 

Cedida
Manel

Els 5 motius per no perdre't els Manel al Castell de Miravet

El 9 de juliol arriba la quarta edició del festival Mirarock
Surtdecasa Ebre
,
02/07/2016
Música
Vols viure un dels concerts més màgics de l'estiu a les Terres de l'Ebre? La nit del 9 de juliol tens una cita al Castell de Miravet, on se celebra la quarta edició del Mirarock!

1. El directe del grup català més aclamat
Des de la seva aparició, allà per l’any 2008, que part de la crítica i la premsa especialitzada ha volgut embolcallar els Manel amb la pertinent etiqueta. Durant un temps va sonar molt allò de “els Manel prenen el relleu de la Nova Cançó”, malgrat que el context social diferia prou d’aquell moviment socio-musical liderat pels Serrat, Llach i companyia. Hi ha una dada, però, que apropa ambdós casos i que fa palès l’èxit assolit per la banda: des d’aquelles cançons de Serrat que cap grup ha aconseguit ser número u a Espanya cantant en català. Ells ho van aconseguir ja amb el primer disc. És per això que els Manel han deixat de ser un fenomen eventual (una mena de boy band, versió sofisticada) per convertir-se en un grup de culte dins l’escena musical, no només catalana sinó també nacional. Amb 'Jo competeixo', Manel és el primer grup en aconseguir tres entrades consecutives al cim del rànquing de vendes estatal amb tres àlbums cantats en català.

2. Un concert en un castell templer que contempla l'Ebre
Sense dubte, és un dels escenaris més privilegiats que pot tenir un grup de música, i també, és clar, un dels millors espais per a que el públic pugui gaudir d'un concert. Aquest castell atorga el privilegi de connectar amb la màgia de la nit i amb totes les civilitzacions que l'han precedit. Construït inicialment pels musulmans, el castell de Miravet es va convertir en fortalesa-monestir poc després de la conquesta d’aquestes terres per part de Ramon Berenguer IV, l’any 1153. Com que el castell està situat al capdamunt del poble, l'organització ha habilitat un servei de bus gratuït des d'una hora abans de l'inici del concert des del poble de Miravet.

3. El disc més elèctric dels Manel
Heu escoltat ja com sona aquest últim disc? Fantasia, fàbula, clima hedonista estiuenc, quotidianitat i molt de ritme. Els onze temes de 'Jo competeixo' demostren la cara més elèctrica i menys acústica de Manel. Per tant, el ball estarà garantit durant tota la vetllada. A més, no dubteu que aquests temes nous deixaran espai per als ritmes més lents i clàssics de la banda. 

4. Uns acompanyants de luxe
Abans d'aquest concert estrella, el públic podrà gaudir del grup Sense Sal, un grup de pop-flok format per vuit amics de Terrassa i voltants. En la línia del pop-folk més europeu, carregats d’instrumentalització, ara mateix és un els millors conjunts de folk mediterrani de l'escena. Per acabar la festa, un clàssic de les Festes Majors de les Terres de l'Ebre, Mano's Rock, farà allargar amb les seves versiones de rock català.

5. El Mirarock, un festival consolidat
Aquest festival arriba a la seva quarta edició, convertit en una cita obligada de l'estiu a les Terres de l'Ebre. Un bon moment per conèixer un dels pobles més bonics de la Ribera d'Ebre i una bona ocasió per visitar les comarques banyades pel riu Ebre. Tota una nit de música a un preu molt popular. L’entrada anticipada té un cost de 12€ per persona i es pot comprar fins les 14h del mateix dissabte dia 9. A taquilla, el preu és de 17€. 

Més informació: 

MiraRock 2016
Dissabte 9 de juliol - Miravet
Fitxa d'agenda Surtdecasa

Compra les teves entrades aquí

A

També et pot interessar