Foto: 

Tramuntana TV

10 propostes originals per participar a la Marató de TV3 des de l'Empordà

L’Empordà s’omple de propostes lúdiques de tot tipus per recaptar diners per la Marató de TV3 durant aquest cap de setmana
Laura Masó
,
08/12/2015
Activa't
El proper diumenge 13 de desembre arriba la XXIV Marató de TV3, el popular projecte per antonomàsia de solidaritat al nostre país, enfocat a recollir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que no tenen cura. Enguany arriba el torn de recaptar per la investigació de la diabetis i la obesitat. Sens dubte, la mobilització ciutadana és el pilar fonamentals d’aquesta iniciativa, no només amb l’objectiu d’aconseguir finançar la investigació, sinó també amb la intenció de sensibilitzar al màxim nombre de persones. Quines solidàries, dinars populars, caminades, concerts o espectacles teatrals són alguns dels actes més comuns que s’organitzen des de diversos municipis empordanesos. Tot i això, any rere any apareixen noves propostes creatives per tal de fomentar la participació. Presentem 10 propostes que no us deixaran indiferents. Des del sofà de casa, o movent-te per l’Empordà pots trobar la manera que més t’agradi per tal de col·laborar!

1. Celebra la ‘Festa de les llums’ jueva
Fes la teva aportació voluntària participant en la Festa de Hanucà que el col•lectiu Serfs de la Gleva organitza el dissabte a la tarda a Castelló d’Empúries. Una oportunitat única per aproximar-te a les tradicions jueves a partir de la celebració d’aquesta festa. Hi haurà lectures en hebreu i català, música sefardita i dolços jueus. Diversitat i l solidaritat unides en un mateix territori. 
On? Paller d’en Melino, Castelló d’Empúries
Quan? Dissabte 12 de desembre, a les 19h

2. Descobreix l’hoquei subaquàtic i el submarinisme
La piscina de Figueres s’obrirà diumenge al matí primer per aquelles persones que vulguin fer un bateig de submarinisme. Tant grans com petits! I després, els més atrevits podran provar l’hoquei subaquàtic de la mà dels propis jugadors i organitzadors d’aquesta activitat. Una experiència solidària sota l’aigua!
On? Piscina municipal de Figueres
Quan? Dissabte 12 de desembre, a partir de les 10h


3. Trenca la teva guardiola per la Marató
El Museu de Joguet de Catalunya, situat a Figueres, ha col•locat una guardiola a l’entrada que s’anirà omplint amb les aportacions que hi facin les persones que hi vulguin col•laborar fins el dia 11 de gener, que és quan es trencarà. I, si es visita el museu el proper diumenge 13 de desembre, l’import total de les entrades també anirà a la guardiola. Fes cultura i posa-hi el teu euro!
On? Museu del Joguet de Catalunya, Figueres
Quan? Fins el dia 11 de gener


4. Rema, navega o neda
El Grup d’Esports Nàutics de Roses ha preparat moltes activitats, però una de les destacades  és  les ‘24 hores de Rem Indoor solidaries’. Començaran el dia 12 desembre a les 16h i no pararan fins 24 hores després, quan es deixarà de remar. Ara bé, si el que preferiu són activitats a l’aire lliure, diumenge a la platja de la Perola es podrà assistir a una regata de vela i windsurf o a una nedada solidària. Persones fortes i valentes que pensen en els altres!
On? Centre d’Esports Nàutics i Platja de la Perola, a Roses
Quan? Dissabte 12 de desembre a la tarda, i diumenge 13 de desembre durant tot el dia


5. Canta o fes veure que cantes
L’alternativa a anar a una de la infinitat de concerts que s’organitzen per la Marató és sortir a demostrar el talent de cadascú fent un bon Playback. Municipis com L’Armentera o Lladó ja han consolidat aquest esdeveniment de recollida de diners amb un concurs de talents locals que ben segur que no deixarà indiferent a ningú.
On? Diversos municipis de l’Alt Empordà
Quan? Cap de setmana del 12 i 13 de desembre (consultar programa complet)


6. Assisteix a un show de Lluita Lliure
Riu una bona estona assistint als diferents combats de lluita lliure i wrestling que ha organitzat l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro amb la col•laboració de l’Associació Catalana de Lluita Lliure al Pavelló d’Esports de Platja d’Aro per la tarda del dissabte. Omple l’urna i sigues testimoni de com lluiten per la causa!
On? Pavelló d’Esports de Platja d’Aro
Quan? Dissabte 12 de desembre, a les 18h


7. Informa’t i coneix el teu propi estat
Diumenge al matí, els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà organitzen el taller ‘Obesitat, riscos i càlcul d’IMC’ a la Bisbal d’Empordà, Tallada d’Empordà, Palafrugell, Palamós, Verges i Torroella de Montgrí. A banda de conèixer alguns dels riscos de diabetis que genera el sobrepès o la obesitat, es podrà fer el càlcul de l’índex de massa corporal de cadascú, així com rebre recomanacions segons els resultats. Una manera d’aprendre!
On? La Bisbal d’Empordà, Tallada d’Empordà, Palafrugell, Palamós, Verges i Torroella de Montgrí.
Quan? Diumenge 13 de desembre, de 10h a 13h


8. Renta i pentina el teu gos
Aprofita per posar guapo el teu gos a la Perruqueria Canina La Trufa de Mont-ras el proper diumenge al matí. Sota el nom de “Gossos guapos per la Marató”, aquest centre ha decidit donar tots els beneficis que es facin durant el dia a la Marató de TV3. Una iniciativa privada ben original, útil i higiènica! 
On? Perruqueria Canina La Trufa, Mont-ras
Quan? Diumenge 13 de desembre, a partir de les 9h30 


9. Tira les bitlles catalanes
Els membres del Club de Bitlles Catalanes Els Cremats de Mont-ras seran el diumenge al matí al descampat annex al camp de futbol per ensenyar a totes les persones interessades la tècnica per practicar aquest joc. Per sisè any consecutiu, qui faci una aportació solidària, podrà gaudir d’una bona tirada de bitlles catalanes. Les entitats de promoció de la cultura també s’impliquen! 
On? Descampat annex al camp de futbol de Mont-ras. 
Quan? Diumenge 13 de desembre, a partir de les 9h30


10. Posa-hi els ous
Sota el lema 'El municipi de Palau-Sator hi posa els ous!' l’Ajuntament de Palau-Sator, amb la col•laboració de les fleques i restaurants del municipi, ha organitzat una truitada popular. Les antigues escoles de Sant Feliu de Boada acolliran diumenge a partir de les 9h del matí aquest esdeveniment per tal de recollir diners per la 24a Marató de TV3. Una exquisida manera de promocionar els productes locals amb salut i solidaritat. 
On? Antigues Escoles de Sant Feliu de Boada
Quan? Diumenge 13 de desembre, a partir de les 10.00

 

Aquestes són només algunes de les propostes solidàries amb la Marató de TV3 per la Diabetis i la Obesitat que es portaran a terme als municipis de l’Empordà els propers dies per sortir de casa a l’Empordà i col·laborar. Tot i això, són molts els col·lectius empordanesos que han organitzat actes ben diversos, fins ben encetat el mes de gener. Animeu-vos participar-hi i fer-nos saber quina és la forma de solidaritat empordanesa a través de l’etiqueta #surtdecasaemporda

Més informació: 

Activitats populars al Baix Empordà:
http://www.tv3.cat/marato/activitats/baixemporda

Activitats populars al Alt Empordà:
http://www.tv3.cat/marato/activitats/altemporda

 

A

També et pot interessar