Foto: 

CEDIDA
Els municipis empordanesos es bolquen per la lluita pels drets de les dones

8 propostes reivindicatives pel Dia Internacional de la Dona a l’Empordà

Caminades, exposicions, xerrades i espectacles rendiran homenatge a les dones
Paula Pairó
,
02/03/2020
Activa't
L'Empordà, terra de llargues reivindicacions, en gran part basades en l'ecologisme i el medi ambient, demostrarà aquest 8 de març que també està per la lluita per la igualtat entre dones i homes, i per posar en valor el paper de la dona a la societat. Activitats esportives, culturals i socials al voltant d'aquest Dia Internacional en què totes estan cridades a fer sentir la seva veu d'una manera o altra. Molt atents a aquest recull de 8 activitats que presentem a continuació!
10 il·lustracions de dones il·lustres (Platja d'Aro)
Castell-Platja d'Aro impulsa un projecte singular per commemorar aquest dia de la dona. Amb el projecte 10 dones il·lustres, 10 il·lustracions, i gràcies a la periodista Bàrbara Julve, s'ha creat l'exposició de les obres en gran format a les sales d'art de la Maria Bas, que es pot visitar els caps de setmana de març de 10 a 13h i de 17 a 20h. Aquestes 10 dones destaquen per les seves aportacions en coneixements, reivindicacions o lluites socials, i per ser pioneres en els seus camps. A banda d'aquesta exposició, el 5 de març es gravarà un vídeo de conscienciació al Centre Cívic Vicenç Bou. I l'endemà tindrà lloc la xerrada No et jubilis de la sexualitat. El 7 de març està prevista la tercera Caminada per la Igualtat.
 
Setmana intensiva d'activitats entorn de les dones (Palafrugell)
Les activitats proposades a Palafrugell són moltes i variades. Per tots els gustos i totes les reivindicacions però amb un únic objectiu: visibilitzar i demanar la igualtat de drets, oportunitat i tracte de les dones. Entre les activitats programades hi ha una lectura de contes, un sopar de dones, la celebració de la VIII Viquimarató, un taller titulat “el camí del plaer” i un sobre autoprotecció.
>> Més informació
 
Una projecció per remoure consciències (Sant Pere Pescador)
Per tal de celebrar el Dia Internacional de la Dona, Sant Pere Pescador també s'ha acollit a programar activitats diverses. Les activitats tindran lloc diumenge, amb un ball titulat “Un violador en el teu camí” i continuarà amb la projecció 'Enfemme', amb un debat-col·loqui posterior. Per acabar la jornada es farà un sopar al restaurant El Caliu.
>> Més informació
 
L'experiència de 15 rosinques fet documental (Roses)
Amb el títol “La nostra veu. Experiències compartides”, l'Ajuntament de Roses ha preparat un documental que presentarà el dissabte, 7 de març, al Teatre Municipal. Aquest s'emmarca dins els actes de celebració del Dia Internacional de les Dones, i convida a la reflexió entorn als drets i al paper de les dones en la societat, a través d'un recorregut per les experiències vitals de 15 dones que evidencien els canvis experimentats al llarg de les darreres dècades i el camí que encara queda per recórrer en matèria d'igualtat.
 
Reivindicació de la mà de Gabriela Serra (Vilajuïga)
Aquest proper cap de setmana també serà moment de xerrades i trobades amb persones que visibilitzen la lluita pels drets de les dones, com és el cas de l'activista social i feminista Gabriela Serra. Ella estarà dissabte al Centre Cívic de Vilajuïga, on oferirà una xerrada. En acabar, hi haurà una lectura de textos i poemes musicats a càrrec de diverses dones del poble. Tota la vetllada estarà acompanyada per una exposició sobre la lactància materna a càrrec de l'associació Dona, dóna Alt Empordà.
 
Lectura de poemes amb nom de dona (Peralada)
En el marc del Dia Internacional de les Dones, Peralada realitzarà una lectura pública de poemes a la plaça del Carme el proper diumenge. L'acte, que tindrà lloc en una plaça amb nom de dona, consistirà en una lectura de poemes breus o fragments d'obres literàries escrites per dones.
 
Caminant per la igualtat (Santa Cristina d'Aro)
Santa Cristina d'Aro organitzarà aquest dissabte, i coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, una caminada que ja arriba a la seva tercera edició. Amb un recorregut de 7 quilòmetres, entre la població i Sant Feliu de Guíxols, les participants podran inscriure's el dia de la caminada. Enguany, per arrodonir la jornada, tindrà lloc la inauguració del mural que ha fet el col·lectiu de Dones Cristinenques d'arreu.
 
Dones lliures en països lliures (Castelló d'Empúries)
El municipi de Castelló d'Empúries és un altre dels que se suma als actes del Dia Internacional de les Dones. Així doncs, el proper diumenge a partir de les 11.30h l'Ecomuseu Farinera acollirà la lectura del manifest a càrrec de les regidores de l'Ajuntament. Després la Cia. El Paller oferirà l'espectacle Una dama, dues dames, que reivindica en clau d'humor la figura de la dona i les múltiples feminitats; i per acabar hi haurà l'espectacle infantil en clau de gènere titulat Tut Turu Tut La princesa.

A

També et pot interessar