Foto: 

Arnau Margenet
"El cooperativisme de consum en territori surer", al Museu del Suro

8 exposicions per omplir el temps lliure de cultura a l'Empordà

Us oferim una gran varietat d'exposicions per visitar durant aquests mesos d'hivern
Surtdecasa Empordà
,
09/02/2019
Arts
L'hivern, lluny de les escapades a la platja i les llargues nits de festa major en festa major pot ser dur, no cal negar-ho. Al Surtdecasa Empordà intentem portar-lo tant bé com podem, buscant alternatives d'oci i culturals de profit per activar el compte enrere fins que arribi el bon temps. D'exposicions n'hi ha per tots els gustos, remeneu i trieu la que més de gust us vingui, i no deixeu mai de tenir curiositat per conèixer nous horitzons.


Exposició 'Vides privades. Històries compartides'

El fons fotogràfic de la família Mascort (1860-1960) posa a la disposició del públic una part del seu arxiu fotogràfic familiar, de gran abast geogràfic i cronològic, on hi ha representats fotògrafs nacionals i internacionals. L'exposició i el catàleg permeten resseguir importants aspectes de la història de la fotografia i posen en valor la importància dels fons familiars com a font de coneixement per a la història, els costums i els valors de la societat en diferents èpoques. Si el que busqueu és conèixer els costums i valors dels avantpassats, aquesta és la vostra exposició.

Quan: Del 24 de novembre al 22 d'abril.
Torroella de Montgrí - Fundació Mascort
 
 


Exposició 'Paisatges de l'Alt Empordà', de Basile Lucas

Amb aquesta exposició marxem de viatge per l'Alt Empordà. Del mar a la muntanya, un viatge de colors, de l'alba fins al vespre. Acompanyeu-me a través d'un dels indrets més bonics i màgics que he tingut la sort de poder visitar. L'Alt Empordà ens ofereix uns escenaris que deixen sense alè. Des dels primers raigs de sol sobre el mar, fins als paisatges rocosos tallats pel vent, passant pels majestuosos boscos i rius plens d'energia. Descobrim junts aquest petit trosset de paradís!

Quan: Del 22 de gener al 22 de febrer.
Figueres - Centre Cívic Joaquim Xirau
 
 


Exposició 'El cooperativisme de consum en territori surer'

El Museu del Suro ha produït una exposició que posa en rellevància la importància de les cooperatives de consum, durant els segles XIX i XX, en el territori surer. Un útil interrogatori des del present a un passat important en el que el territori surer va ser un dels més destacats de Catalunya en aquest tipus de cooperativisme. No us perdeu aquesta lliçó de patrimoni natural empordanès.

Quan: De l'1 de desembre al 3 de març.
Palafrugell – Museu del Suro
 
 


Exposició 'Menús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència'

La història d'aquesta exposició neix d'unes arrels, d'una tradició, d'una cultura i també d'un passat que ha tingut episodis que, no per desconeguts, deixen de tenir una importància cabdal. Per això, Menús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència proposa posar el focus en un moment singular, brillant, d'aquesta història. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants d'altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a casa nostra va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d'una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora.

Quan: Del 2 de febrer al 28 d'abril.
Castelló d'Empúries – Ecomuseu Farinera
 
 


Exposició 'De terrissa i terrisseries"

La col·lecció de Sergio Sabini Celio, que es va aficionar a la terrisseria espanyola cap als anys vuitanta i es va convertir en un important col·leccionista, alberga més de 7.500 peces, abasta una àmplia mostra de la cultura material terrissaire del territori espanyol, des de càntirs, olles, gerres, tenalles, menjadores i abeuradors per a animals fins a joguines. L'exposició mostra una selecció de peces de diferents terrissaires de la península ibèrica, d'entre els segles XVII i XIX. Peces d'una gran qualitat i ricament ornamentades molt apreciades pels teus ulls.

Quan: Del 12 de gener al 30 de juny.
La Bisbal d'Empordà – Terracotta Museu
 
 


Exposició ‘Paradís i Puig'

Joan Paradís, nascut l'any 1941 a Figueres, va morir el passat 21 de gener. Considerat per molts «l'enfant terrible» de la cultura empordanesa, ple de genialitat i d'ironia, continuava dibuixant i pintant. Els seus últims quadres es podran contemplar a Ca l'Anita de Roses amb l'exposició "Paradís i Puig", que trasllada l'espectador envers el món interior del pintor. Les obres que s'exposen pertanyen als darrers quatre anys i ens dibuixen, en paraules de la historiadora de l'art Mariona Sugranyes, «aquest frec a frec amb la vida, on emergeixen nits blanques il·luminades per la llum de la lluna daurada, mig tapada per un paper d'embalar empès per la força de la tramuntana, o bé figures femenines en estat de contemplació i fins i tot ens topem amb un drac acompanyat del seu Sant Jordi i la princesa”.

Quan: Del 2 de febrer al 3 de març.
Roses – Ca l'Anita
 
 


Exposició 'Les pedres. In situ'

Primera exposició del 2019 del Cicle d'Art Contemporani “Camins Propers”, tracta d'una exposició amb un pretext audiovisual, el projecte cinematogràfic “Les pedres”. L'assaig que trobem és un binomi videogràfic que compta amb un vídeo sobre el procés creatiu de la cineasta cap a l'aproximació narrativa i de tractament de la pel·lícula “Les pedres”, el qual dialoga amb el vídeo teaser de la pel·lícula.

Quan: Del 8 de febrer al 25 de març.
Torroella de Montgrí – Museu de la Mediterrània
 
 


Exposició en homenatge a l'Any Brossa
Per tal d'homenatjar i celebrar el centenari del naixement del poeta Joan Brossa el Museu del Joguet de Catalunya, situat a Figueres, ha preparat durant tot l'any activitats i exposicions temporals. Brossa va ser un gran amic del Museu a més de patró fundacional de la Fundació Museu del Joguet de Catalunya fins a la seva mort. És per això que el museu conserva els seus joguets, així com diverses obres. No perdeu l'oportunitat de conèixer aquest geni de la poesia amb les activitats i exposicions que es prepararan durant tot l'any al Museu!

Quan: Durant tot l'any.
Figueres – Museu del Joguet
>Més informació

A

També et pot interessar