Un infant a l'escola

Foto: 

Cedida

A la Bisbal d’Empordà es parla d’educació

Tret de sortida del cicle de xerrades ‘Parlem d’educació a la Bisbal d’Empordà’ que es farà durant 3 divendres al Teatre Mundial
Adrià Cortadellas
,
18/10/2018
Activa't
Un espai de formació i reflexió a famílies, mestres i professorat de la Bisbal, rodalies i l’Empordà en general. L’educació és un dels inapel·lables pilars per fomentar el teixit del territori. És per això que ens sembla una interessant proposta aquesta que arrenca aquest divendres, 19 d’octubre, a la Bisbal d’Empordà. El cicle ‘Parlem d’educació a la Bisbal d’Empordà’ tindrà tres xerrades al Teatre Mundial i s’allargarà fins el 21 de desembre. El cicle està organitzat per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal i les sis AMPA’s dels centres educatius bisbalencs. Sempre es faran en divendres a les 20h i seran d’accés gratuït. Us expliquem les tres propostes que inclourà!

1. ‘Verbs que hem de conjugar en l’acció educativa’, de Jaume Cela

El tret de sortida d’aquest divendres el farà Jaume Cela amb la xerrada Verbs que hem de conjugar, que reflexionarà sobre els canvis diversos i accelerats que viu la societat i quins verbs cal mantenir vius per tal que l’acció que es fa sigui educativa. Cela, pare de tres fills i avi de cinc nets, és mestre i director jubilat, escriptor, autor d'una vuitantena de llibre de literatura infantil i juvenil i per adults, a més de llibres sobre la seva feina de mestre. Creu de Sant Jordi l'any 2008, també és membre de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i del Consell Escolar de Catalunya.
> Divendres, 19 d’octubre, a les 20h, al Teatre Mundial.


2. ‘Com generar emocions i relacions constructives’, de Joana Frigolé

Les emocions són presents a tota vida quotidiana i també a les vides dels fills. Es pot trobar un ventall ampli disponible de matisos emocionals, però no sempre apareix el que es desitja, ni en la dosi esperada. Cal que cadascú aprengui a relacionar-se amb si mateix i amb les emocions d’una manera més efectiva. Alliberar-se del mal hàbit d’enfosquir-se la vida i boicotejar-se la pròpia felicitat. I és que és important aprendre a diluir l’excés de victimisme, negativitat, tristesa, por o ràbia. Frigolé és llicenciada en Psicologia per la UAB i  experta en la transformació emocional de les persones, els equips i les organitzacions.
> Divendres, 9 de novembre, a les 20h, al Teatre Mundial.

 

  • imatge de control 1per1

3. ‘Més enllà de les histories: una narrativa terapèutica’, de Jordi Amenós

En aquesta conferència plena d’històries, humor i emotivitat, es descobrirà que l’ésser humà ha construït un món de faula i com, conscientment i inconscient, es construeixen històries contínuament a les nostres vides. Ser fidels a les narratives personals sense posar en dubte pot conduir a perdre possibilitats i capacitat de decisió, així com perdre’s una mica a si mateix. Recuperant la capacitat de ser multihistoriats cadascú es pot descobrir i això pot ajudar a recuperar els dons personals, l’autoestima, la creativitat i l’entrega a la comunitat. Una conferència per gaudir del narrador que hi ha dins de nosaltres i per contactar amb la vida. Jordi Amenós és terapeuta i formador en narrativa terapèutica i creativitat.
> Divendres, 21 de desembre, a les 20h, al Teatre Mundial.

Més informació: 

Parlem d’educació a la Bisbal d’Empordà
Cicle de xerrades al Teatre Mundial
21 d'octubre i 9 i 21 de desembre
A les 20 h al Teatre Mundial
www.labisbal.cat

A

També et pot interessar