AGENDA
Arts
2017
Del 4 al 25 de setembre
  • Roses
Biblioteca Municipal

Exposició "«Aplech» i Bertrana"

Entre 1905 i 1906 Prudenci Bertrana va realitzar trenta-sis dibuixos, retrats de literats catalans, per encàrrec de l’editorial gironina Dalmau Carles i Cia. Aquests havien d’il·lustrar, juntament amb tants altres dibuixos executats per l’artista Berga i Boada, el llibre de lectures Aplech. Models en vers y en prosa del nostre Renaixement per a ús de las escolas de Catalunya, Mallorca, València i Rosselló, una selecció antològica de textos de literats catalans.
 
Els dibuixos es van conservar a l’editorial fins el 1974 quan Joaquim Pla i Dalmau, hereu de l’editorial Dalmau Pla, en va fer donació a la Diputació de Girona i van ser dipositats al Museu d’Art de Girona.
 
Ara es presenta el conjunt en una mostra que esdevé pretext per aprofundir en la figura de dibuixant i retratista de Bertrana, però també per a conèixer una obra, l’Aplech, en la qual van confluir pedagogs, poetes, escriptors i artistes. Un dels millor exemples de llibres d’ús escolar que, en el marc del Modernisme, pretenien la recuperació, difusió i consolidació d’una cultura plenament catalana en què la literatura i l’art n’esdevenien fonamentals.

Més informació: 

Et pot interessar

Paradise
Dissabte 24 de febrer, 21h
Roses
Diumenge 11 de març, 10h
Roses
Sant Pere
Del 4 de desembre al 28 de febrer
Lleida
Dissabte 24 de febrer
Maçanet de Cabrenys
Divendres 23 de febrer, 21h
Figueres
Exposició 'Els Pastorets'
Fins l'1 de març
Cubelles
copa de vi
Dissabte 24 de febrer, 14h
La Pobla de Cérvoles
Diumenge 29 d'abril, 18h
Figueres