Activa't
,
2018
Divendres 18 de maig, 19h
Alfolí de la Sal
L'Escala

Debats a l'Alfolí 'Patrimoni i Cultura'

Conferències i debats a l'Alfolí de la Sal emmarcats dins de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural i l'Any del Turisme Cultural.

Avui, conferència 'Patrimoni i Cultura: Fascinació pel passat, gaudi del present i auguri de futur', a càrrec de Ferran Mascarell.
 
Ferran Mascarell i Canalda
Historiador, editor i promotor i gestor cultural. Vinculat sempre a la gestió cultural, com a professional o polític electe, va ser regidor de Cultura a l’Ajuntament de Barcelona, del 1999 al 2006; Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, entre el 2011 i el 2015 i posteriorment Delegat del Govern de la Generalitat a Madrid. Impulsor i editor de “El llibre blanc de la cultura” (1999) i del Pla Estratègic del Sector Cultural de Barcelona (1996 i 2006). Director del projecte inicial del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona Promotor i editor de la revista l’Avenç i editor i co­director de la revista Saber Ha estat membre dels Patronats de l’Agència de Patrimoni de Catalunya, del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, de la Biblioteca de Catalunya, de la Institució de les Lletres Catalanes, de l’Institut Ramon Llull, del Gran Teatre del Liceu, del Palau de la Música, de l’Entitat Autònoma de Museus d’Arqueologia, del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), del Museu Nacional de Catalunya (MNAC), entre d’altres. També ha publicat: “Catalanisme Deucentista. A la recerca d’un estat eficient”, o “La cultura en l’era de la incertesa”, i fou el productor executiu de documents i series divulgatives com “ Jaume Vicens Vives, renovar la història, construir un país”; “El laberint”; “Passaport Barcelona”, a més, ha donat nombroses conferències sobre cultura, política o història contemporània. I ha dirigit a la Universitat Pompeu Fabra, el Diploma de Postgrau de Direcció i Gestió d’Institucions, Empreses i Plataformes Culturals i codirigit el Postgrau de Gestió Museística.

Programa: 

Més informació: 

  • imatge de control 1per1