AGENDA
Arts
2018
Del 15 de juny al 15 d'agost
  • L'Escala
Alfolí de la Sal

Exposició 'Barcelona Gitana'

Portalblau dóna un gir a la seva programació amb l'objectiu de potenciar la seva identitat com a festival de música i art a la Mediterrània. Es manté un cartell d'actuacions musicals de qualitat com a eix vertebrador de la seva proposta però amplia les disciplines artístiques programades per incloure teatre, dansa, circ, cinema i reflexió.
 

Programa: 

L’Alfolí de la Sal acollirà l’exposició Barcelona gitana del fotògraf francès Jacques Léonard (París, 1909-L´Escala, 1995). La mostra, amb una setantena de fotografies, és un excepcional document visual, de gran valor històric i artístic, sobre la vida del col·lectiu gitano barceloní entre les dècades de 1950 i 1970.

Jacques Léonard va passar la seva infància i adolescència a París en el sí d’una família burgesa. Durant la seva joventut, va inciar un viatge que el va portar d’Europa a Austràlia, passant per l’Índia i altres països. En tornar al seu país, va treballar com a montador i ajudant de direcció a una quarantena de pel·lícules.

A la dècada dels anys cinquanta, es va establir com a fotògraf professional a Barcelona després d’enamorar-se de Rosario Amaya, una gitana de les barraques de Montjuïc que exercia de model per a pintors. Aquesta relació sentimental li va permetre fotografiar al col·lectiu com a veí, sense límits i amb l’objectiu d’explicar amb imatges la realitat dels barris on vivia. Va col·laborar amb publicacions com La VanguardiaLa Gaceta Ilustrada o Revista.

Inauguració: Dimarts 15 de juny a les 20h

Amb l’assistència de Jordi Serchs, director de l’Arxiu Històric de la ciutat de Barcelona, i de Santi Leonard, fill del fotògraf.
Els assistents podran gaudir de l’actuació del grup de rumba catalana Ui Ui Ui, format per Jordi Fornells i David Coll.

Preu: 

gratuït

Més informació: 

Propers esdeveniments del Festival PortalBlau
 

Et pot interessar

Del 19 de maig a l'1 de juliol
La Bisbal d'Empordà
Dissabte 30 de juny, 20h
L'Escala
Nparanpare, exposició
Del 28 de juny al 20 de juliol
Girona
Del 5 de juliol al 17 d'agost
Peralada
Els colors de Girona
Del 29 de maig al 22 de juny
Girona
Del 15 de juny al 15 d'octubre
Torroella de Montgrí
Dilluns 30 de juliol
Castelló d'Empúries
Del 5 de maig a l'1 de juliol
Castelló d'Empúries