AGENDA
Arts
2018
Del 15 de juny al 15 d'agost
  • L'Escala
Alfolí de la Sal

Exposició 'Barcelona Gitana'

Portalblau dóna un gir a la seva programació amb l'objectiu de potenciar la seva identitat com a festival de música i art a la Mediterrània. Es manté un cartell d'actuacions musicals de qualitat com a eix vertebrador de la seva proposta però amplia les disciplines artístiques programades per incloure teatre, dansa, circ, cinema i reflexió.
 

Programa: 

L’Alfolí de la Sal acollirà l’exposició Barcelona gitana del fotògraf francès Jacques Léonard (París, 1909-L´Escala, 1995). La mostra, amb una setantena de fotografies, és un excepcional document visual, de gran valor històric i artístic, sobre la vida del col·lectiu gitano barceloní entre les dècades de 1950 i 1970.

Jacques Léonard va passar la seva infància i adolescència a París en el sí d’una família burgesa. Durant la seva joventut, va inciar un viatge que el va portar d’Europa a Austràlia, passant per l’Índia i altres països. En tornar al seu país, va treballar com a montador i ajudant de direcció a una quarantena de pel·lícules.

A la dècada dels anys cinquanta, es va establir com a fotògraf professional a Barcelona després d’enamorar-se de Rosario Amaya, una gitana de les barraques de Montjuïc que exercia de model per a pintors. Aquesta relació sentimental li va permetre fotografiar al col·lectiu com a veí, sense límits i amb l’objectiu d’explicar amb imatges la realitat dels barris on vivia. Va col·laborar amb publicacions com La VanguardiaLa Gaceta Ilustrada o Revista.

Inauguració: Dimarts 15 de juny a les 20h

Amb l’assistència de Jordi Serchs, director de l’Arxiu Històric de la ciutat de Barcelona, i de Santi Leonard, fill del fotògraf.
Els assistents podran gaudir de l’actuació del grup de rumba catalana Ui Ui Ui, format per Jordi Fornells i David Coll.

Preu: 

gratuït

Més informació: 

Propers esdeveniments del Festival PortalBlau
 

Et pot interessar

Exposició 'Mirades nues' de Haidé Costa
Del 20 de setembre al 9 de desembre
Tarragona
Antonio Mestre
Del 10 al 23 d'octubre
Lleida
Lliçó de Diògenes
Dimarts 16 d'octubre, 17h
Girona
L'any del llampec
De l'1 al 31 d'octubre
Igualada
El procés a punta de bic
Del 16 al 31 d'octubre
Girona
Del 22 de setembre al 25 de novembre
La Bisbal d'Empordà
Caixanegra
Del 10 d'octubre al 5 de novembre
Lleida
Del 21 de setembre al 4 de novembre
Vilafranca del Penedès