AGENDA
Llibres
2018
Dissabte 17 de febrer, 19h
  • L'Escala
Alfolí de la Sal

Presentació 'Fer-se totes les il·lusions possibles'

Presentació del llibre Fer-se totes les il·lusions possibles i altres notes disperses, de Josep Pla, a cura de Francesc Montero.
 

Sinopsi: 

El projecte inicial de l'obra completa de Pla per a Edicions Destino comprenia, en principi, dos volums de Notes disperses; si el primer va aparèixer el 1969, del segon no se n'havia sabut res fins ara. Però el fet és que entre els papers pòstums de l'escriptor s'han conservat una sèrie de materials que hi corresponen. Són els que aplega aquest volum preparat per Francesc Montero. Com assenyala ell mateix en el pròleg, es tracta de «textos de Josep Pla escrits amb voluntat literària i pensats per ser publicats, que van romandre al calaix a l'espera de circumstàncies més favorables. Sortosament per als seus lectors, per fi han arribat». 
Les proses aplegades a Fer-se totes les il·lusions possibles i altres notes disperses, escrites majoritàriament a les dècades de 1950 i 1960, despleguen els talents del millor Josep Pla: l'observador agut de les malalties del país, el comentarista que fa gala de l'escepticisme més ben informat, el reportador precís d'anècdotes impagables, el cronista del de la quotidianitat, l'escriptor devot del memorialisme, el mestre del retrat literari...

Et pot interessar

Dissabte 17 de novembre, 18h
Castelló d'Empúries
Del 16 al 18 de novembre
Figueres
Dissabte 17 de novembre, 11:30h
L'Escala
Femme in Arts - Amposta 2018
Dies 23, 24 i 25 de novembre
Amposta
Del 14 al 24 novembre
Figueres
Històries de Nadal
Divendres 14 de desembre, 18h
Girona
El carrer de les camèlies, Mercè Rodoreda,
Dimecres 21 de novembre, 20:30h
Sant Gregori
Divendres 16 de novembre, 19:30h
Vilanova i la Geltrú