Arts
,
2019
Del 8 de novembre de 2019 al 16 de febrer de 2020
Alfolí de la Sal
L'Escala

Exposició 'Professors de Solitud. J.Esquirol, fotògraf - J.Pla, escriptor'

Exposició itinerant amb textos de l'escriptor Josep Pla i imatges del fotògraf Josep Esquirol.
 

Sinopsi: 

Suposem que Josep Pla i Josep Esquirol no es van conèixer perquè no van viure a l’Escala durant la mateixa època. De tota manera, malgrat que la coincidència en el temps no és exacte, creiem que no hi havia d’haver gaire diferència entre el paisatge i la gent de l’Escala dels anys 10 que retrata Esquirol, i la que coneix Josep Pla durant els primers anys 40, en plena postguerra.
Els textos de Pla que acompanyen les fotografies d’Esquirol són de procedència diversa. Estan publicats en diferents volums de la seva Obra Completa: El quadern gris (OC I), Tres guies (OC XXX), El meu país (OC VII)… i sobretot, Aigua de mar (OC II), llibre en el qual hi aplegà narracions de temàtica marinera i on descriu magistralment la forma de vida dels pescadors de la costa empordanesa i les seves famílies.
A partir de les imatges d’Esquirol hem ampliat el ventall temàtic que ens permet acarar-los: els embats d’una climatologia gens benigna, l’interès pels primers treballs d’arqueologia al jaciment d’Empúries, la navegació a la vela llatina, els diferents arts de pesca, els pescadors i els seus excel·lents retrats, la salaó de l’anxova i la sardina, i la vida a la vila o a pagès, de l’Escala.

Degut a la COVID-19 consulteu la web de l'organització per possibles canvis d'última hora

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar