AGENDA
Activa't
2019
Del 15 de febrer al 3 de març
  • Torroella de Montgrí
Cinema Montgrí

I Jornada de Memòria Històrica Local "80 anys de la retirada"

El Museu de la Mediterrània impulsa la I Jornada de Memòria Històrica Local amb l’objectiu de recuperar el passat històric de la vila, dels seus habitants i els successos ocorreguts des de la Segona República fins a la Transició democràtica. Sobretot a partir de la memòria oral d’aquelles persones varen viure aquella època i aquells esdeveniments.
 

Programa: 

Divendres 15 de febrer, 19h . Conferència “Memòria històrica i Guerra Civil” a càrrec de Pelai Pagès, professor d’Història Contemporània a la UB.

Divendres 22 de febrer, 19h. Conferència “La derrota i l’exili a l’Empordà” a càrrec de Jordi Gaitx, professor associat d’Història a la UdG i graduat superior en Arxivística i Gestió de Documents.

Divendres 22 de febrer, 22h. Cine Montgrí. Projecció del documental “El Silencio de Otros” de Almudena Carracedo i Robert Bahar.

Divendres 1 de març, 19h. Taula rodona “Vivències de torroellencs durant la Guerra Civil” amb la presència de diferents persones de la vila.

Diumenge 3 de març. 10h. Sortida fins a l’Aeròdrom 318 de Canet amb visita guiada d’Aleix Guàrdia llicenciat en Historia per la Universitat de Girona (UdG) i membre del Grup de Recerca de l’Aviació a Girona (GRAG).

Més informació: 

Et pot interessar

Conferència espectacular
Dimecres 27 de març, 20:30h
Figueres
Diumenge 17 de febrer, 19h
Torroella de Montgrí
Divendres 22 de febrer, 20h
Pals
Cicle de xerrades ‘Cambrils Pensa’
Del 25 de gener al 21 de juny
Cambrils
Cicle 'Acció & reflexió. Converses a La Pedrera' - Barcelona 2019
Del 28 de gener al 18 de febrer
Barcelona
Mobile Week Girona, 2019
Del 21 al 23 de febrer
Girona
De l'1 al 3 de març
Torroella de Montgrí, L'Estartit