AGENDA
Activa't
2019
Del 15 de febrer al 3 de març
  • Torroella de Montgrí
Cinema Montgrí

I Jornada de Memòria Històrica Local "80 anys de la retirada"

El Museu de la Mediterrània impulsa la I Jornada de Memòria Històrica Local amb l’objectiu de recuperar el passat històric de la vila, dels seus habitants i els successos ocorreguts des de la Segona República fins a la Transició democràtica. Sobretot a partir de la memòria oral d’aquelles persones varen viure aquella època i aquells esdeveniments.
 

Programa: 

Divendres 15 de febrer, 19h . Conferència “Memòria històrica i Guerra Civil” a càrrec de Pelai Pagès, professor d’Història Contemporània a la UB.

Divendres 22 de febrer, 19h. Conferència “La derrota i l’exili a l’Empordà” a càrrec de Jordi Gaitx, professor associat d’Història a la UdG i graduat superior en Arxivística i Gestió de Documents.

Divendres 22 de febrer, 22h. Cine Montgrí. Projecció del documental “El Silencio de Otros” de Almudena Carracedo i Robert Bahar.

Divendres 1 de març, 19h. Taula rodona “Vivències de torroellencs durant la Guerra Civil” amb la presència de diferents persones de la vila.

Diumenge 3 de març. 10h. Sortida fins a l’Aeròdrom 318 de Canet amb visita guiada d’Aleix Guàrdia llicenciat en Historia per la Universitat de Girona (UdG) i membre del Grup de Recerca de l’Aviació a Girona (GRAG).

Més informació: 

Et pot interessar

De l'1 de juliol a l'11 de setembre
L'Escala
Dilluns 22 de juliol, 21h
L'Estartit
Diumenge 21 de juliol, 18h
Santa Cristina d'Aro
Cicle de xerrades sobre patrimoni cultural i històric de Montsant, 2019
Del 19 de juliol al 14 d'agost
La Vilella Alta, Siurana, La Morera de Montsant, Cabacés, Ulldemolins
Mercè Rodoreda
Diumenge 28 de juliol, 18h
Romanyà de la Selva
Festa popular La iMAGInada a Camp de Mart, Tarragona, 2019
Del 8 al 12 d'agost
Tarragona
Del 18 al 21 de juliol
Torroella de Montgrí, L'Estartit