Activa't
,
2019
Dimecres 20 de març, 10:30h
Ecomuseu-Farinera
Castelló d'Empúries

Jornada tècnica 'El reg del blat de moro amb energia solar'

Jornada tècnica gratuïta a l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries.

L'augment del rendiment de les plaques solars, el seu abaratiment, la sincronització del perfil de consum d'energia amb el perfil de producció d'energia i l'abaratiment dels variadors de freqüència són aspectes decisius que contribueixen a fer del bombeig solar una alternativa per a la modernització dels regadius a partir d'aigua freàtica.
En aquesta jornada veurem com en els darrers anys, la tecnologia i els materials per la implementació d'aquests sistemes de reg molt més eficients s'ha desenvolupat ràpidament i això ha provocat que siguin avui en dia instal·lacions econòmicament assequibles, i que no requereixin de coneixements tècnics avançats per a la seva instal·lació i ús.
A més, la combinació de bombeig solar i distribució d'aigua dins la parcel·la amb sistemes per degoteig mostren sinèrgies molt competitives, fins i tot en conreus molt exigents com el blat de moro.
Aquesta jornada forma part de l'activitat de demostració “Impuls a la difusió del reg per degoteig en el cultiu del blat de moro”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.
 

Programa: 

10.30h - Inscripcions i lliurament de la documentació

10.40h - Presentació de la jornada Sr. Jordi Vergés, cap de l'Oficina Comarcal del DARP a l'Alt Empordà.

10.50h - El reg per degoteig en els conreus herbacis: elements, instal·lació i gestió del reg Sr. Just Navarro, Regsistem SL. Sr. Carles Serra, Regsistem SL.

11.15h - Les instal·lacions de reg per degoteig amb energia solar. Característiques, avantatges i inconvenients Sr. Just Navarro, Regsistem SL. Sr. Francesc Camps, IRTA Mas Badia. Sr. Carles Serra, Regsistem SL.

11.40h - Estratègies i gestió del reg per degoteig en blat de moro Sr. Francesc Camps, IRTA Mas Badia.

12.00h - Cloenda de la jornada

Preu: 

 gratuït

Inscripcions: 

A través de: IRTA Mas Badia (Tel.: 972 78 02 75 – A/e: anna.alcala@irta.cat) També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt

Organitza: 

IRTA

Col·labora: 

Ecomuseu-Farinera, Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries, Assecador comunitari de l’Empordà SA

Més informació: 

  • imatge de control 1per1