AGENDA
Fires i festes
2019
Divendres 12 d'abril, 20:30h
  • Peralada
Carrers del centre

Processó dels Dolors

La processó dels Dolors o processó del silenci es fa a Peralada i és una de les més antigues de la nostra demarcació, amb segles d'antiguitat.

Segons diu la tradició, el divendres abans del Divendres Sant es dedica a la Mare de Déu dels Dolors i dóna lloc a un dels esdeveniments més popular i més arrelat a la vila. La processó silenciosa transcorre de nits pels carrers del poble, simbolitzant els Dolors que sentia la Verge Maria, causats per la Passió del seu Fill.

Hi participen més de 50 persones activament, que es van canviant per a suportar els pesos de les imatges que per única vegada a l’any surten de la Parròquia de Sant Martí.

Cadascuna de les imatges té la seva pròpia importància històrica i devocional. A continuació es pot veure el seu ordre de sortida. La Verge dels Dolors en aquesta ocasió, té una especial i òbvia importància, però hi destaquem també el Sant Crist Negre i la Creu Processional gòtica. En el cas del Sant Crist Negre, sens dubte la imatge més misteriosa de la Parròquia per totes les llegendes que hi ha al seu darrera, és una de les imatges més venerada pels peraladencs i peraladenques.
 

Programa: 

20:30h - Missa Concelebrada

21h - Processó Solemne pels carrers del centre històric.

Més informació: 

Et pot interessar

Tortugues o la desacceleració de les partícules, de Clàudia Cedó
Diumenge 24 de novembre, 19h
Figueres
Teatre 'Lapònia' de Cristina Clemente i Marc Angelet
Dissabte 23 de novembre, 21h
Roses
Del 22 al 24 de novembre
Sant Climent Sescebes
Diumenge 15 de desembre, 12h
Vilanova de la Muga
Cartell del film 'La gira'
Dijous 28 de novembre, 22h
La Seu d'Urgell
Dissabte 11 de gener, 18h
Vielha
Del 14 al 23 novembre
Figueres
Del 22 de novembre al 8 de desembre
Figueres