Fires i festes
,
2019
Divendres 12 d'abril, 20:30h
Carrers del centre
Peralada

Processó dels Dolors

La processó dels Dolors o processó del silenci es fa a Peralada i és una de les més antigues de la nostra demarcació, amb segles d'antiguitat.

Segons diu la tradició, el divendres abans del Divendres Sant es dedica a la Mare de Déu dels Dolors i dóna lloc a un dels esdeveniments més popular i més arrelat a la vila. La processó silenciosa transcorre de nits pels carrers del poble, simbolitzant els Dolors que sentia la Verge Maria, causats per la Passió del seu Fill.

Hi participen més de 50 persones activament, que es van canviant per a suportar els pesos de les imatges que per única vegada a l’any surten de la Parròquia de Sant Martí.

Cadascuna de les imatges té la seva pròpia importància històrica i devocional. A continuació es pot veure el seu ordre de sortida. La Verge dels Dolors en aquesta ocasió, té una especial i òbvia importància, però hi destaquem també el Sant Crist Negre i la Creu Processional gòtica. En el cas del Sant Crist Negre, sens dubte la imatge més misteriosa de la Parròquia per totes les llegendes que hi ha al seu darrera, és una de les imatges més venerada pels peraladencs i peraladenques.
 

Programa: 

20:30h - Missa Concelebrada

21h - Processó Solemne pels carrers del centre històric.

Més informació: 

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar