AGENDA
Fires i festes
2019
Divendres 12 d'abril, 20:30h
  • Peralada
Carrers del centre

Processó dels Dolors

La processó dels Dolors o processó del silenci es fa a Peralada i és una de les més antigues de la nostra demarcació, amb segles d'antiguitat.

Segons diu la tradició, el divendres abans del Divendres Sant es dedica a la Mare de Déu dels Dolors i dóna lloc a un dels esdeveniments més popular i més arrelat a la vila. La processó silenciosa transcorre de nits pels carrers del poble, simbolitzant els Dolors que sentia la Verge Maria, causats per la Passió del seu Fill.

Hi participen més de 50 persones activament, que es van canviant per a suportar els pesos de les imatges que per única vegada a l’any surten de la Parròquia de Sant Martí.

Cadascuna de les imatges té la seva pròpia importància històrica i devocional. A continuació es pot veure el seu ordre de sortida. La Verge dels Dolors en aquesta ocasió, té una especial i òbvia importància, però hi destaquem també el Sant Crist Negre i la Creu Processional gòtica. En el cas del Sant Crist Negre, sens dubte la imatge més misteriosa de la Parròquia per totes les llegendes que hi ha al seu darrera, és una de les imatges més venerada pels peraladencs i peraladenques.
 

Programa: 

20:30h - Missa Concelebrada

21h - Processó Solemne pels carrers del centre històric.

Més informació: 

Et pot interessar

Imatge del cartell de la marxa
Dies 1 i 2 de febrer
Naut Aran
Banderoles Festa Major
Diumenge 24 de maig, 18h
Figueres
Dissabte 1 de febrer, 21h
Figueres
Del 17 al 22 de gener
Llançà
Diumenge 19 de gener, 11:30h
L'Escala
Divendres 17 de gener, 22h
Figueres
Dissabte 18 de gener, 19h
La Selva de Mar