Activa't
,
2019
Divendres 22 de març, 10h
Convent de Santa Clara
Castelló d'Empúries

Segona jornada del II Congrés de l’Espai Català

Castelló d’Empúries acollirà el divendres 22 de març de 2019 el II Congrés de l’Espai Català Transfronterer. Des de la secció d’Història i Arqueologia de l’Institut d’Estudis Empordanesos (IEE) s’ha organitzat el II Congrés de l’Espai Català Transfronterer (CECT): els segles VIII a l’XI a través de l’arqueologia. Aquesta organització compta amb la participació, pel costat francès, i tal com es va fer en la primera edició, del Consorci d’Estudis Catalans (CEC) i la delegació de l’Institut d’Estudis Catalans a la Catalunya del Nord.

El tema central del programa és donar a conèixer les novetats que s’estan produint en matèria d’arqueologia en aquest territori proper, a banda i banda de la frontera del Pirineus, en jaciments que han incidit en el període que va dels segles VIII a l’XI, això és, entre la fi del regne de Toledo i l’expansió dels comtats catalans (segles VIII-XI): Empúries/Peralada i Rosselló.

La primera jornada tindrà lloc el dijous 21 de març a la Sala FAC de La Roca de l’Albera. La segona jornada tindrà lloc el divendres 22 de març a la Capella de Santa Clara de Castelló d’Empúries.
 

Programa: 

Díptic (pdf)

Més informació: 

  • imatge de control 1per1