AGENDA
Arts
2020
De l'1 de febrer al 29 de març
  • Castelló d'Empúries
Ecomuseu-Farinera

Exposició 'Jordi Sabater Pi. L'art de la ciència'

Jordi Sabater Pi (Barcelona, 2 d'agost de 1922 - 5 d'agost de 2009), serà recordat per la troballa del Floquet de Neu, el goril·la albí que va viure gairebé 40 anys al zoo de Barcelona. Però Sabater Pi és molt més que el descobridor d'un animal "mediàtic".
 
Sabater Pi va ser un científic reconegut internacionalment pels seus descobriments sobre les eines deis ximpanzés, sobre la cultura de tribus com la dels Fang, per haver treballat amb Diane Fossey... però el que més interessa de la seva faceta científica és la seva capacitat d'observació, que ell considerava la base del coneixement. En aquesta exposició es vol descobrir el Sabater artista, dibuixant, fotògraf, observador del detall; Jordi Sabater apuntava en les seves llibretes, de manera incansable, apunts anatòmics, mesures, colors, retrats, tatuatges, expressions. Un repàs del que ha significat el dibuix científic, una eina imprescindible d'observació i d’anàlisi, que mai podrà ser superada en l'obtenció de coneixement, i que cal, més que mai, tornar a recuperar com a disciplina de formació dels nostres futurs científics.
 

Inauguració: 

1 de febrer a les 17.30h

Organitza: 

Ecomuseu-Farinera i Ajuntament de Castelló d’Empúries, Universitat de Barcelona, Museu d’Història de Catalunya, Grup de Recerca DIDPATRI

Més informació: 

Et pot interessar

Del 17 de gener al 15 d'abril
Guissona
Exposició 'Deriva' de Carles Gabarró
Del 8 de març al 19 de juliol
Agramunt
Exposició 'Abstracció' de Josep Bernat
Del 14 de març al 26 d'abril
Tortosa
Banderoles Festa Major
Diumenge 24 de maig, 18h
Figueres
Exposició 'Antoni Tàpies. La resistència del signe'
De l'11 de març a l'1 de novembre
Vila-seca
Divendres 22 de maig, 21h
Figueres
Durant el confinament
Castelló d'Empúries