AGENDA
Arts
2020
De l'1 de febrer al 29 de març
  • Castelló d'Empúries
Ecomuseu-Farinera

Exposició 'Jordi Sabater Pi. L'art de la ciència'

Jordi Sabater Pi (Barcelona, 2 d'agost de 1922 - 5 d'agost de 2009), serà recordat per la troballa del Floquet de Neu, el goril·la albí que va viure gairebé 40 anys al zoo de Barcelona. Però Sabater Pi és molt més que el descobridor d'un animal "mediàtic".
 
Sabater Pi va ser un científic reconegut internacionalment pels seus descobriments sobre les eines deis ximpanzés, sobre la cultura de tribus com la dels Fang, per haver treballat amb Diane Fossey... però el que més interessa de la seva faceta científica és la seva capacitat d'observació, que ell considerava la base del coneixement. En aquesta exposició es vol descobrir el Sabater artista, dibuixant, fotògraf, observador del detall; Jordi Sabater apuntava en les seves llibretes, de manera incansable, apunts anatòmics, mesures, colors, retrats, tatuatges, expressions. Un repàs del que ha significat el dibuix científic, una eina imprescindible d'observació i d’anàlisi, que mai podrà ser superada en l'obtenció de coneixement, i que cal, més que mai, tornar a recuperar com a disciplina de formació dels nostres futurs científics.
 

Inauguració: 

1 de febrer a les 17.30h

Organitza: 

Ecomuseu-Farinera i Ajuntament de Castelló d’Empúries, Universitat de Barcelona, Museu d’Història de Catalunya, Grup de Recerca DIDPATRI

Més informació: 

Et pot interessar

De l'11 de gener al 22 de març
Figueres
Banderoles Festa Major
Diumenge 24 de maig, 18h
Figueres
Exposició 'Els artistes van amb tractor' de Sara Boldú
Del 26 de gener a l'1 de març
Ivars d'Urgell
Exposició 'Obra sobre paper. Fons del Museu de valls' al Museu de Valls, 2020
Del 15 de febrer al 5 d'abril
Valls
això ja ho he viscut
Dissabte 29 de febrer, 21h
Roses
Divendres 28 de febrer, 21h
Figueres
Lídia Carbonell
Dissabte 29 de febrer, 12h
Igualada
Diumenge 22 de març, 9:30h
Peralada, Castelló d'Empúries