Arts
,
2024
Del 22 de març al 28 d'abril
Ca l'Anita
Roses

Exposició ‘Esfullar roses’

Exposició ‘Esfullar roses’. Sota la influència de la diada de Sant Jordi, les arts plàstiques s’apropen un any més a una lectura agermanada amb les lletres. Una vintena d’artistes amb lligams amb l’Empordà gesten una obra que provoca una quantitat igual de peces escrites, vint  textos que pretenen connectar les propostes visuals i plàstiques amb les essències que les han pogut gestar. 

Les arts visuals i plàstiques, com la música o com les arts escèniques, no tenen per què limitar-se a un cicle tancat de nodriment; més enllà dels punts forts que les defineixen com a tals hi ha un món infinit de possibilitats d’aproximacions, d’enllaços i interseccions, entre els quals escollim la literatura. La paraula, com a unitat significativa i simbòlica alhora, ofereix als artistes l’oportunitat de desenvolupar les seves obres des del concepte a l’objecte. Seria quelcom semblant a rebre llavors i obtenir-ne flors. Amb la continuació que donem a aquest moviment, via la literatura, via la reflexió escrita de diferents pensaments que ens generen les obres, esfullem aquestes flors i ens quedem amb les seves essències.

En el cas d’aquesta proposta, les paraules, com llavors, acompanyen a cada artista en un estat de màxima potencialitat i de mínima superficialitat, amb la intenció volguda de fer trontollar la part més interna de la creativitat. En aquest sentit, cal desvelar que s’ha fet la petició a cada artista d’esfullar les seves obres de pètals esteticistes, i anar a cercar l’aroma invisible de la veritat del seu treball. I no com un exercici lúdic, sinó com una comprovació individual i col·lectiva de l’estat de les nostres arrels.

Horari: 

De dilluns a diumenge: de 10:00 a 13:30h i de 17:00 a 19:30h

Inauguració: 

Divendres 22 de març, 19h

Comissariada per: 

Pilar Farrés i Jaume Geli

Programa: 

Divendres 22 de març:
19:00h | Inauguració

Divendres 12 d’abril:
19:00h | Visita guiada i actuació de la Cia. El Paller

Divendres 26 d’abril:
19:00h | Visita guiada i lectura de textos a càrrec de Jaume Geli i Marta Darnés

Organitza: 

Ajuntament de Roses

Més informació: 

  • imatge de control 1per1