Llibres
,
2024
Dilluns 29 de gener, 19h
Abacus
Figueres

Presentació del llibre 'Una vida a les muntanyes' d'Abraham Orriols

Presentació del llibre 'Una vida a les muntanyes. La pastora Marina Vilalta, un segle arrelada a la terra' (2023. Ara Llibres) del periodista de TV3 Abraham Orriols.

L'acte l'obrirà una representació del Centre Excursionista Empordanès, qui acaben de celebrar la Mostra de Muntanya, i tot seguit tindrà lloc una xerrada entre l'autor i el comunicador Jacint Casademont per parlar de l'obra.

Sinopsi: 

A Bruguera, un petit poble al peu del Taga, hi viu la pastora més vella de Catalunya. Amb quasi cent anys, la Marina Vilalta segueix exercint un ofici que estima però que té un futur incert. Un ofici sacrificat que requereix dedicació i paciència i que està íntimament lligat a la terra. 

La història de la Marina, que cobreix un segle, ens permet mirar a la muntanya amb tota la seva immensitat i conèixer els que la treballen, els que s’hi han amagat o escapat i els animals que hi viuen salvatges. Ens presenta la força de la natura sobre l’home i com aquest, amb els anys, ha après a entendre-la, preveure-la i i conviure-hi. La història de la Marina ens amplia la mirada sobre el món rural i la saviesa popular del nostre país..

Preu: 

Assistència lliure i gratuïta

Organitza: 

Abacus Figueres

Col·labora: 

Ara Llibres

Més informació: