Activa't
,
2016
Dissabte 16 d'abril, 19h
Biblioteca Víctor Català
L'Escala

Conferència 'Caterina Albert, la vida de l'escriptura'

Caterina Albert, coneguda també com a Víctor Català, nom amb que va firmar moltes de les seves obres, va néixer a l'Escala l’11 de setembre de 1869, i va morir a l'edat de 97 anys, el 27 de gener de 1966, a la seva localitat natal que mai va abandonar. Fou novel·lista, narradora, autora teatral i poetessa. La seva gran obra, Solitud, és un dels grans clàssic de la narrativa catalana, ha estat traduït a varies llengües i ha tingut versions teatrals i cinematogràfiques.

L'Any Caterina Albert - Victor Català, vol commemorar el cinquantè aniversari de la seva mort. L'Ajuntament de l'Escala ha preparat un seguit d'actes commemoratius com conferències, xerrades, recitals de poesia, concerts, exposicions i unes jornades sobre el patrimoni literari de l'autora.

Avui ens proposen la conferència 'Caterina Albert, la vida de l'escriptura', a càrrec de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, llicenciada en Filologia Catalana i doctora en filologia romànica per la Universitat de Barcelona
 
  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1