Llibres
,
2016
Dijous 17 de novembre, 19:30h
Biblioteca Fages de Climent
Figueres

Presentació 'Don Quijote en Barcelona. La ciudad imaginada'

A Figueres volen commemorar els 400 anys de la mort d'un dels novel·listes més importants de tots els temps, Miguel de Cervantes. Entre el 28 d'octubre i el 30 de novembre tindran lloc un seguit d'actes a diferents espais de la ciutat, que volen reflexionar sobre l'escriptor i la seva obra.
 
Presentació del llibre 'Don Quijote en Barcelona. La ciudad imaginada'
Joan Manuel Soldevilla
Don Quixot defineix Barcelona com «arxiu de la cortesia, alberg dels estrangers, hospital dels pobres, pàtria dels valents, venjança dels ofesos i correspondència grata de fermes amistats, i en lloc i en bellesa, única». Ditirambes que indiquen un profund amor a la ciutat mediterrània o una fina ironia del cavaller manxec sobre la ciutat. No oblidem que el llibre de Miguel de Cervantes està ple d'exageracions, invencions i somnis, on els molins són gegants i els bots de vi perillosos enemics.
La Barcelona quixotesca és una invenció més de Cervantes: aquesta és la tesi que planteja el professor Joan Manuel Soldevilla al seu estudi, a contra corrent de les tesis d'altres prestigiosos cervantistes. La veritat és que no hi ha proves certes de la presència de Cervantes a la Ciutat Comtal, però això no afecta la seva prestigi, sinó que l'engrandeix: Barcelona esdevé una ciutat realment literària ja al segle XVII.

 

Més informació a:
 
Article relacionat
 
Conferències, lectures, projeccions, teatre i molt més: Figueres commemora els 400 anys de la mort de Miguel de Cervantes
 
Calendari de les Jornades Cervantes
 

28/10 - Conferència 'Cervantes y los trucos de las novelas policiacas' + info

01/11 - Conferència 'Les morts de Cervantes' + info

10/11 - Lectura teatralitzada 'La última salida de Sancho Panza' + info

17/11 - Presentació 'Don Quijote en Barcelona. La ciudad imaginada' + info

25/11 - Conferència 'Espada y pluma. Cervantes y los tercios españoles' + info

30/11 - Projecció 'Honor de cavalleria' + info

  • imatge de control 1per1