Foto: 

CEDIDA
Una cita amb l'art d'exposició en exposició.

Art balsàmic des del cor de l'Empordà

El 10, 11 i 12 d’octubre arriba la 13a edició de la Ruta d’Art de Castelló d’Empúries
Surtdecasa Empordà
,
05/10/2020
Arts
L'art i la cultura es defenen amb més i art i cultura. La pandèmia ha posat la indústria cultural i artística sobre un prim filferro amb un gran pati a sota. Els agents involucrats (institucions, galeries, promotors, artistes...) s'han convertit en autèntics funàmbuls posant els cinc sentits en la seva feina per evitar una caiguda que podria ser mortal. Afortunadament, durant el confinament s'ha demostrat que practicar i promoure l'art i la cultura, ara més que mai, són puntals absolutament necessaris i essencials per mantenir una societat viva. És per això que la Ruta de l'Art de Castelló d'Empúries no podia fer un pas enrere, i enguany torna en una 13a edició ben farcida de propostes artístiques.

La situació de pandèmia ha obligat a l'organització a adaptar el programa de Ruta de l'Art a les actuals circumstàncies, i enguany han hagut de suspendre actes com el Rutast o l'espectacle de foc. Un mal menor atenent a la situació excepcional i l'esforç que s'ha fet per, finalment, disposar 17 espais i 91 artistes que exposaran les seves obres al llarg de tres intensos dies, del 10 al 12 d'octubre

Mantenint la lògica de les darreres edicions, el recorregut de la 13a Ruta de l'Art proposa al visitant un ventall divers de disciplines artístiques, des de la pintura fins a la fotografia, passant per l'escultura o la ceràmica. La pintura, això sí, continua tenint un paper protagonista en aquest itinerari lliure que fuig de la linealitat i que el visitant pot recorre en l'ordre que desitgi. Un itinerari que, per cert, compta amb nous emplaçaments, i és que alguns locals hostalers de la vila com l'Antic Forn Cusí o Les Voltes acolliran també les obres dels artistes i que se sumen a espais tan emblemàtics com el Palau Macelli o l'Hort del Convent de Santa Clara.

 


Propostes alternatives
El circuit d'espais serà l'acte central d'aquest cap de setmana, però no serà l'únic. La Ruta de l'Art també deriva en un grapat de propostes perifèriques que acabaran d'arrodonir el cicle. Per exemple, el Mercat d'Art, un espai de compra-venda d'art, el ruTaKids, concurs de dibuix infantil, el ruTagram concurs de fotografia o les rutes guiades són algunes de les propostes que podrem trobar-hi. 

Més informació: 

A

També et pot interessar