Foto: 

Cedida
Carmen Amaya a Los Tarantos

Begur es converteix en la Sitges empordanesa

El primer Begur International Film Festival ofereix una programació de cinema independent amb vocació internacional, del 22 al 25 d’octubre
Adrià Cortadellas
,
02/10/2015
Arts
Hi ha qui diu que l’Empordà seguiria tenint la mateixa essència sense la resta de Catalunya, però que Catalunya no s’entendria si no hi hagués l’Empordà. Doncs bé, pel que fa al respecte de festivals cinematogràfics, si Catalunya ja té, i darrerament n’hem sentit molt a parlar, el representatiu Festival de Sitges. L’Empordà no podia ser menys i, aquest any 2015, Begur s’ha tret de la màniga un festival de cinema independent amb vocació internacional
L'objectiu és dotar a Begur d'un certamen de cinema de vocació internacional i impulsar rodatges de cinema a l'Empordà

El Begur International Film Festival se celebrarà per primera vegada del 22 al 25 d’octubre, per iniciativa de l’Associació de Comerç i Turisme de Begur, del grup Empordà Film Comission i amb el suport de l’Ajuntament de Begur. L’objectiu? Promoure el cinema independent de qualitat, dotar a Begur d'un certamen de cinema de vocació internacional i, a la vegada, impulsar rodatges de cinema a l'Empordà.

El Festival Internacional de Cinema de Begur oferirà als assistents una programació basada en estrenes de produccions de pel·lícules produïdes a Catalunya, sense renunciar a les de caràcter internacional. El festival acollirà també col·loquis i sessions de fòrum i prestarà una especial atenció al cinema dirigit als infants, a través de la secció infantil Nin, que oferirà projeccions als escolars de Begur. Però la secció més destacada del certamen es la Premiere, amb la projecció de The Evil That Men Do de Ramon Térmens i L'home de la cabina ​​de Santi Lapeira i una competició de curts amb sis obres que opten al premi.

  • imatge de control 1per1

El festival farà el tret de sortida amb José Luis Garci com a convidat especial, a qui han dedicat un homenatge amb diverses entrevistes i col·loquis sobre la seva obra. Durant la primera jornada, que transcorrerà al Casino Cultural, també s’inaugurarà l'exposició de Josep Carreras i es projectarà la premiada El crack dirigida pel mateix Garci.

El divendres 23 el festival farà un homenatge a Carmen Amaya, l'estrella de Hollywood que va morir a Begur, i a Francisco Rovira-Beleta amb la projecció de Los Tarantos, nominada a l'Oscar en 1962. El mateix dia al matí, el cineasta Garci xerrarà amb els assistents al festival a l'Hotel Aiguaclara. A més a més, també es retrà homenatge a l’actriu Teresa Gimpera, vinculada a Begur durant molts anys. En total es projectaran una desena de llargmetratges, alguns tan populars com Grease, de Randal Kleisner i Luces en la ciudad, de Charles Chaplin, o la premiere de La French (Connexión Marsella), de Cedric Jiménez.

Begur, és un dels destins fonamentals a la memòria dels amants del setè art des que al seu centre històric es van rodar, l’any1959, algunes de les principals seqüències del film De repente el último verano, amb un repartiment que incloïa talents com Elizabeth Taylor, Katharine Hepburn o Montgomery Clift. Ni més ni menys que sota la direcció de Joseph L. Mankiewicz i amb guió de Tennessee Williams. La pel·lícula va estar prohibida durant dues dècades, però, actualment, els veïns de Begur han recuperat el seu record, present també en nombroses fotografies preses durant el rodatge per Josep Carreras. Un col·loqui recordarà aquest film durant el Festival.

Més informació: 

A

També et pot interessar