Foto: 

Cedida
Fotgrama del curtmetratge western d'Oriol Rigata

Desè i útlim Festival Internacional de Curtmetratges Mas Sorrer

L'últim cap de setmana de juliol el festival presenta un total 31 curtmetratges provinents d'una desena de països
Adrià Cortadellas
,
30/07/2015
Arts
L'últim cap de setmana de juliol el Festival Internacional de Curtmetratges del Mas Sorrer plega veles. Un total de trenta-un metratges de curta durada provinent d'una quinzena de països ompliran les gandules a l'aire lliure dels jardins del Mas Sorrer (Gualta). El balanç que deixa el festival és la presentació de més de 300 obres al llarg de la darrera dècada. Curtmetratges que han fet riure, plorar, pensar i, fins i tot, cabrejar als espectadors que les han presenciat
Els directors dels curts que formen el programa acostumen a ser joves cineastes desconeguts

Aquest cap de setmana arriba la darrera edició del Festival Internacional de Curtmetratges del Mas Sorrer. Després de 10 anys el festival oferirà aquest darrer cap de setmana de juliol tres vetllades de curts en gandules a l'aire lliure del Mas Sorrer (Gualta). Un total de trenta-un curtmetratges provinents d'una quinzena de països, amb presència destacada de films de Catalunya, Espanya, Estats Units, Dinamarca i Holanda, formen el programa de la desena i última edició del festival. Al llarg d'aquests anys, segons expliquen els organitzadors, el festival ha acollit més de 300 obres que han commogut als seus assitents: "Hem tingut el plaer de presentar més de 300 obres que han fet riure, plorar, pensar, cabrejar i, com tota bona obra d'art, ens han fet reflexionar sobre qui som", declaren.

El jurat d'aquesta darrera edició estarà format per la productora Sandra Hermida, l'actor Adrià Collado i el director Sergi Pérez. Una edició que també projectarà curtmetratges de països tan llunyans com el Japó, Geòrgia o Austràlia. Tot i això, hi predominen produccions europees i hi destaca la presència de fins a vuit films animats. Els directors dels curts que formen el programa acostumen a ser joves cineastes desconeguts, però enguany hi ha una excepció: Boja Cobeaga, guionista d'Ocho Apellidos Bascos i director de Negociador Pagafantas, hi presentarà el curtmetratge Democracia.

En definitiva, aquest divendres, dissabte i diumenge, última ocasió per despedir-se d'un esdeveniment que ha deixat empremta i que ben segur que els empordanesos trobaran a faltar.

A

També et pot interessar