Arnau Margenet
,
25/06/2018
Arts

6 espectacles que has de veure al Figueres Es Mou

El festival emprèn la seva cinquena edició el proper 3 de juliol

Foto: 

Cedida
El col·lectiu AGITART ho ha tornat a fer. Figueres Es Mou és la floració anual d’una feina que es desenvolupa al llarg de tot l’any amb la programació d’activitats que fomenten l’interès per la dansa i les arts escèniques. El festival compleix un llustre i ho fa carregat de propostes: 31 espectacles artístics de primer ordre procedents de tot el món i repartits en diferents espais de la capital alt-empordanesa entre el 3 i el 8 de juliol. En destaquem 6, però us recomanem fer una ullada al programa perquè la oferta és molt àmplia i de gran qualitat.

1. La Grand Phrase, de la Compagnie Didier Théron

Una de les propostes que arriben des de l’altra banda de la frontera és la que ens ofereix la prestigiosa Compagnie Didier Théron amb el seu espectacle ‘La Grand Phrase’. Aquest espectacle ve de ser un dels que millor crítica ha recollit al darrer Sismògraf d’Olot. Una posada en escena provocadora que combina la dansa itinerant i uns éssers humans botits, de proporcions gegantines, amb ganes de volar. Una de les propostes més trencadores d’enguany.
> Dijous 5 de juliol a la Rambla de Figueres

 

2. Evolutio, de Crystal Zillwood

Una de les cites internacionals que ens espera en aquesta edició del Figueres Es Mou prové del Regne Unit i arriba al festival després de triomfar al Resolutions 2016, un festival que se celebra al The Place London Contemporany Dance School de Londres. La proposta gira al voltant d’un hipnòtic solo de 15 minuts que explora l’estreta relació entre els humans i els nostres avantpassats els primats.
> Diumenge 8 de juliol, La Cate

 

3. Hisashi Watanabe, d’Atama To Kuchi

Des del llunyà país del Sol Ixent ens arriba una proposta que va ser una de les grans protagonistes del Toyota Choreography Awards i va rebre el premi del públic al darrer certamen MASDANZA. El coreògraf Hisashi Watanabe i el ballarí Hisashi Watanabe de la companyia Atama to Kuchi presenten Inverted Tree, un espectacle d’elasticitat i expressivitat únic que furga en els origens dels cos humà.
> Dimecres 4 de juliol, Claustre Muntaner

 

4. Un carrer és, de Com Un Llum Teatre

El gruix de festival el formen propostes d’àmbit català i estatal. Una de les més destacades és el titulat ‘Un Carrer És’, un espectacle transversal a través de diverses accions al llarg del dia per repensar el carrer com a espai no només físics sinó també vivencial. Un espectacle que s’ha creat específicament per a estrenar-se en el 5è Figueres Es Mou.
> Dissabte 7 de juliol, Plaça de l’Ajuntament

 

5. Painball, de Les Impuxibles

Un altre dels espectacles que s’estrena en aquest Figueres Es Mou també té denominació d’origen catalana. Es tracta de ‘Painball’, de la companyia Les Impuxibles. La posada en escena no pot ser més original: set pianos de cua, tres faquirs, pilotes per llançar-se entre el públic i un micro obert per qui vulgui dir la seva. Una proposta interactiva que no deixarà indiferent a ningú.
> Dissabte 7 de juliol, Plaça de l’Ajuntament

 

6. Suddenly, de Osa + Mujika

Llançar-se pel balcó, tocar-li la cara a un desconegut, deixar anar un globus... Des del País Basc arriba una proposta que farà confrontar als espectadors amb els seus impulsos més primaris. Es tracta de ‘Suddenly’ dels ballarins i coreògrafs Osa + Mujika, un espectacle que explora aquells instants previs a la presa de decisions, o més aviat al desig irracional de prendre-les.
> Divendres 6 de juliol, Plaça Josep Pla

Més informació: 

Figueres es mou
Festival de Dansa i Moviment
Del 2 al 8 de juliol
Figueres - diversos espais
http://www.agitartcompanyia.com

També et pot interessar