Foto: 

Figueres es Mou
Un dels espectacles enmig de vinyes el passat estiu.

5 motius per no faltar al Festival Figueres es Mou 2018

Durant una setmana la capital alt-empordanesa s'omple de dansa i arts en moviment
Paula Pairó
,
01/07/2018
Espectacles
Cada mes de juliol Figueres es transforma per acollir un dels festivals més ben consolidats de la ciutat. Figueres es Mou, el festival de dansa i arts en moviment, ja fa cinc anys que se celebra a la capital alt-empordanesa amb desenes de propostes artístiques d'alta qualitat i enguany no podia ser menys! Us acostem 5 motius per no perdre-us un festival que encomana el ritme a tothom.
31 propostes artístiques úniques   
En aquesta nova edició l'organització ha seguit apostant per portar el màxim de propostes de dansa i arts en moviment en els 6  dies que dura el festival. Per això enguany seran 31 les companyies –o els artistes- que trepitjaran Figueres: 10 internacionals, 14 catalans i 7 arribats de la resta de l'Estat. Per consultar els espectacles imperdibles d'aquesta edició consulteu l'article de Surtdecasa Empordà.
 
 
Un recorregut per espais de la ciutat           
Una de les particularitats del festival és que s'escampa per diversos racons de la ciutat. Espais típics i originals, espais singulars i espais reconeguts, espais cèntrics i d'altes de més allunyats del nucli antic. La rambla, la plaça Catalunya o la plaça de l'Ajuntament ja són alguns dels espais obligats on situar-se, però enguany també trobareu espectacles al Parc de les Aigües, al Castell de Sant Ferran o fins i tot al cementiri de la ciutat.
 
 
Més que espectacles, també tallers professionals
Durant els dies que dura Figueres es Mou, també hi ha propostes en format workshop que pretenen millorar les tècniques artístiques. Coreògrafs i artistes vetllaran per aconseguir que els assistents millorin la coordinació i aconsegueixin identificar les tendències a l'hora de moure's. Jamaal Burkmar, Leila Mcmillan, Sam i Lewis o Ariadna Montfort seran alguns dels artistes que oferiran aquests tallers.
 
 
6 dies per dansar i conèixer molta gent
Un dels beneficis de la dansa és els vincles efectius que es creen amb les persones amb les que comparteixes l'afició. Per això participar al Figueres es Mou també és garantia de conèixer i relacionar-se amb altra gent amb els mateixos interessos.
 
 
5 anys de Figueres es Mou, festival de dansa i arts en moviment
Aquesta ja és la cinquena edició d'un festival que ha animat a grans, a joves i a petits a sortir i a gaudir de l'ambient que es crea als carrers durant els dies del festival. Al llarg d'aquests cinc anys desenes i desenes d'artistes han passat pels diferents escenaris que Agitart ha instal·lat a places, carrers i llocs emblemàtics de Figueres, uns artistes que han fet que el festival hagi agafat el prestigi que es mereix.

Més informació: 

Figueres es mou
Festival de Dansa i Moviment
Del 2 al 8 de juliol
Figueres - diversos espais
www.agitartcompanyia.com

A

També et pot interessar