Foto: 

Arocinema

Catifa vermella al Miniremakes de Castell-Platja d'Aro

El proper 16 de març finalitza el termini per participar a la 8ª edició
Arnau Margenet
,
01/03/2018
Arts
Deia el cineasta Jean-Luc Godard que "si la fotografia és veritat, el cinema és una veritat 24 vegades per segon". Una hipòtesi que el cèlebre autor francès i els grans cineastes de la història del setè art han pogut corroborar al llarg del poc més de segle de vida que suma aquesta disciplina. A ningú se li escapa que el cinema és un dels pilars fonamentals de la nostra cultura i que, a cop de pel·lícula, VHS, DVD o formats digitals, el cinema ha anat forjant de forma inexorable el nostre imaginari col·lectiu.

La cinefília és un vici i un bé de consum d'abast universal, i més enllà de les acadèmies, les grandiloqüents gales de premis i la xarxa de cinemes comercials que alimenta al gran públic a l'engròs, també existeix un espai, petit però convençut, per al foment del cinema en l'àmbit local. Avui en parlem a col·lació de la 8ª edició del Concurs de Miniremakes de Castell-Platja d'Aro que se celebrarà el proper 14 d'abril a Castell d'Aro.

Vuit episodis suma aquesta iniciativa impulsada per l'Associació Arocinema, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Platja d'Aro i la Llibreria 22 de Girona, i que té com a objectiu fomentar l'interès per la cultura cinematogràfica i incentivar la creació de peces audiovisuals, en aquest cas conjugant la creació original amb l'homenatge a les grans obres universals del cinema. La participació al concurs és oberta a tothom, i es tracta de reproduir una escena de 30 segons a tres minuts i mig d'una pel·lícula, una sèrie de televisió o un videoclip musical fàcilment identificable pel gran públic. El gènere i el format el decideixes tu: des de la representació fidel fins a la paròdia, passant pel crossover (barreja de pel·lícules), els tràiler o fins i tot uns títols de crèdit.

El termini per presentar el teu particular remake en aquesta 8ª edició del Miniremakes acaba el proper 16 de març. T'esperen uns premis que no són poca cosa: un Primer i un Segon Premi de 500 i 200 euros respectivament, un Guardó del Públic de 150 euros assignat per votació popular entre els assistents a la projecció, i a més a més dos premis especials honorífics assignats per l'Associació Arocinema i la Llibreria 22.

Ja saps, si t'agrada rodar i ets un fanàtic de les pelis de Tarantino, al·lucines amb la saga de Star Wars o ets dels que encara fa revisions de Titanic i plora a l'escena final, apunta't a la 8ª edició del Miniremakes de Platja d'Aro i trepitja l'alfombra vermella!

Us deixem d'exemple una de les peces que va participar l'any passat!

 

Més informació: 

A

També et pot interessar