,
02/12/2013
Submarinisme

El món submarí

Una vegada una amiga em va dir: “Per molt enlaire que escalis, molt ràpid que vagis o molt alt que volis, si vols veure el 70% del planeta t'hauràs de submergir...”

Mai us heu preguntat què hi ha amagat sota la superfície del mar? Pels que mai heu posat el cap sota l’aigua amb unes ulleres segurament us costarà imaginar el meravellós i silenciós món que podem visitar. Els mites sobre el mar i els seus habitants, com els taurons, han fet agafar por a molta gent, però en realitat aquest món és pacífic, ple de colors i molt relaxant.

La historia del busseig comença al 4500 aC amb la collita d’esponges, perles i coralls. El naixement del busseig recreatiu tal i com el coneixem avui en dia va ser als anys 50. Va ser quan el busseig va canviar de l’apnea a l’ampolla d’aire comprimit i es van fundar les primeres organitzacions de submarinisme. Des d’aleshores el submarinisme ha esdevingut un esport molt però que molt segur, sempre i quan es respectin totes les normes. Prova d’això és que està oberta a les persones de totes les edats a partir de 10 anys, sempre i quan estiguin en bon estat de salut.

Un dels fets que fan que el submarinisme molt segur és que cal realitzar una formació teòrica-pràctica per tal de poder practicar aquest esport amb tota seguretat però si només tens curiositat per visitar els habitants subaquàtics sense encara decidir-te a fer un curs, aleshores pots fer un bateig de submarinisme.
El bateig de submarinismes és un bon primer pas en l’esport del submarinisme. Realitzaràs la teva primera immersió el primer dia ! … Incloent, per descomptat, un monitor. Es desenvolupa en dues parts:
Informació general del busseig i de les normes de seguretat.
Busseig en el mar, uns 20 minuts, el monitor et guiarà a la teva primera immersió fent-te descobrir les diferents espècies de fauna i flora submarina.

Atreveix-te a provar-ho!
 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

El meu nom és Bernadette, tinc 44 anys i vaig nèixer a Lucerna (Suïssa). Durant els 5 anys que vaig estar traballant com hostessa en vols internacionals vaig descobrir per primer cop el món submarí al 1991. Des que vaig posar el meu cap per primera vegada sota l’aigua ja no he pogut deixar de visitar les profunditats.  Aquest meravellós món em va fascinar molt i vaig fer diversos cursos de submarinisme, fins que al 1998 em vaig treure el títol d’instructora. He treballat en diversos centres de busseig i finalment a l’any 2000 vaig obrir la meva propia escola de submarinisme a L’Escala, on intento contagiar la meva passió pel submarinisme amb un ambient relaxat i familiar.

19/06/2014
Des de L’Escala tenim accès a diferents i molt diversos punt d’immersió, per tots els nivells, però tots d’una bellesa increïble.
14/05/2014
Durant segles, el corall vermell s’han considerat un bé preciós com matèria prima per a la fabricació de joieria.
16/01/2014
Ara amb el fred a la majoria de la gent no se li passa pel cap pensaren submarinisme, que això és una cosa només per l’estiu, però la veritat és que aquest esport es pot practicar tot l’any.
02/12/2013
Una vegada una amiga em va dir: “Per molt enlaire que escalis, molt ràpid que vagis o molt alt que volis, si vols veure el 70% del planeta t'hauràs de submergir...”