,
19/06/2014
Submarinisme

Ruta submarina per La Xinxa

Des de L’Escala tenim accès a diferents i molt diversos punt d’immersió, per tots els nivells, però tots d’una bellesa increïble. Alguns punts d’immersió són accessibles a peu i la majoria en barca, com el que a continuacó comentem i que es diu La Xinxa.
El lloc d’immersió anomenat La Xinxa es troba a la Costa del Montgrí, dins el terme municipal de L’Escala, després de la Cala Mateua en direcció sud. Just a sota dels penya segats de la punta Montgó trobem un racó on hi ha un baix que arriba just arran de la superfície de l’aigua.
Començarem la immersió en aquest punt i baixarem per la roca, fent la volta al baix fins a uns 8-9 m de fondària. A l’est d’aquest baix trobem una altra roca que no arriba a la superfície per poc. Aquesta roca té un petit túnel que la travessa, el túnel està plè de de coralls i esponges.
Al voltant d’aquests dos baixos s’acumulen habitualment bancs de peixos que podrem onservar mirant cap a la superfície.
Podem continuar la immersió seguint cap a nord-est on s’obre una escletxa que fa una mena de vall on tindrem roca a dreta i esquerra. Resseguint aquesta mena de vall arribarem fins al fons sorrenc a uns 20 m de fondària. Tot el recorregut esta plè de forats i escletxes on serà fàcil d’observar llagostes, morenes, nudibranquis, corall,..
Si ens queda aire i volem allargar més la immersió podem tornar cap al baix i des d’allà agafar rumb oest per tal d’arribar fins la costa, on trobarem una preciosa arcada que podem passar i des d’aquí resseguir la costa cap al sud on podem entrar a un gran túnel que s’obre darrera una roca, túnel sense cap mena de dificultat ni ramificació interior. Avancem per l’enorme cambra que forma el túnel i just quan deixem gairebé de veure la llum de l’entrada ja se´ns apareix a la nostra esquerra la llum de la sortida del túnel formant uns contrallums esplèndids.
A l’interior del túnel veurem una gran quantitat de gambetes, cigales i alguna mollera roquera.
Travessant l’esquetxa que fa de sortida del túnel entrem en un passadís amb paret a ambdós costats però ja amb accès directe a la superfície, amb una formació rocosa de color gris clar que dona molta claror.
Seguint avançant direcció sud arribarem de nou al baix i doncs al punt inicial de la immersió que és on hem deixat la embarcació.
Immersió molt fàcil i molt bonica, apte per tots els nivells (abstenir-se d’entrar al túnel si no es té la suficient experiència).

Bernadette Grassi
Centre d’immersió Grassi-sub
Passatge Sibil*la de Fortià, 4
17130 – L’Escala
www.grassisub.com
www.facebook.com/grassisub
 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

El meu nom és Bernadette, tinc 44 anys i vaig nèixer a Lucerna (Suïssa). Durant els 5 anys que vaig estar traballant com hostessa en vols internacionals vaig descobrir per primer cop el món submarí al 1991. Des que vaig posar el meu cap per primera vegada sota l’aigua ja no he pogut deixar de visitar les profunditats.  Aquest meravellós món em va fascinar molt i vaig fer diversos cursos de submarinisme, fins que al 1998 em vaig treure el títol d’instructora. He treballat en diversos centres de busseig i finalment a l’any 2000 vaig obrir la meva propia escola de submarinisme a L’Escala, on intento contagiar la meva passió pel submarinisme amb un ambient relaxat i familiar.

19/06/2014
Des de L’Escala tenim accès a diferents i molt diversos punt d’immersió, per tots els nivells, però tots d’una bellesa increïble.
14/05/2014
Durant segles, el corall vermell s’han considerat un bé preciós com matèria prima per a la fabricació de joieria.
16/01/2014
Ara amb el fred a la majoria de la gent no se li passa pel cap pensaren submarinisme, que això és una cosa només per l’estiu, però la veritat és que aquest esport es pot practicar tot l’any.
02/12/2013
Una vegada una amiga em va dir: “Per molt enlaire que escalis, molt ràpid que vagis o molt alt que volis, si vols veure el 70% del planeta t'hauràs de submergir...”