Adrià Cortadellas
,
25/07/2016
Espectacles

El Singlot Festival torna a fer l’humor a Sant Feliu de Guíxols

Del 28 al 30 de juliol, arriba la segona edició de la trobada de comèdia dirigida per Andreu Buenafuente

Foto: 

cedida
Un fart de riure. Però, tal com va dir Andreu Buenafuente el dia de la presentació del cartell, “El Singlot és un festival de comèdia seriós”. La trobada de comèdia coproduïda per The Project i El Terrat i aixoplugada dins el Festival de la Porta Ferrada pretén construir una proposta sòlida que combini espectacles, jornades professionals i classes magistrals. Que vagi molt més enllà dels espectacles! Del monòleg al teatre de text, passant pel cabaret i combinant propostes alternatives amb espectacles més comercials, però de qualitat. Goyo Jiménez, Fermí Fernández, Teatro del Barrio o Marc Martínez. Tres dies amb un ampli ventall d'activitats que aniran ocupant diferents espais de Sant Feliu de Guíxols. Cadascun d'ells dedicat a una temàtica diferent, però tots amb la característica de ser espais no convencionals que beuran de l'humor durant tres dies: Las Vegas, El Ginjoler, Espai Port i Espai Thyssen. Us ho expliquem tot seguit per tal que no se us escapi cap detall. Però que se us escapi tot el riure!
Inauguració del festival i singlot d’honor a Leo Bassi
Enguany el festival representarà la primera entrega del premi Singlot que serà per a Leo Bassi com a reconeixement a la seva carrera i trajectòria de més 40 anys com a bufó. Ell va ser l'encarregat d'inaugurar el SINGLOT 2015 i no podia haver-hi un primer premiat millor. El seu inconformisme i la seva irreverència de més de 6 generacions de comediants són un referent per a Singlot i per la comèdia universal.         
Quan: Dijous 28 de juliol, 20h
On: El Ginjoler
 
 
“El Sommelier”, de Fermí Fernández
Poques vegades es té l'oportunitat i el privilegi de ser una de les poques persones escollides per assistir a una classe magistral amb el millor sommelier del món. Però aquest espectacle ho farà possible i l'espectador assistirà a un tast molt especial i únic on, no tant sols tastarà un gran vi, sinó que el maridarà amb les vivències, sensacions i sentiments de Romà Lentini, "Master of wine" mundial i "Nas d'or universal", posseïdor d'una capacitat olfactiva innata tan excepcional, que més enllà de la seva professió, s'ha convertit en un tret obsessiu i malaltís de la seva personalitat. Un monòleg aromàtic, complex, amb notes agredolces i un final saborós, escrit per Toni Orensanz i Fermí Fernàndez, protagonitzat pel mateix actor, i dirigit pel també actor Toni Albà.
Quan: Dies 28 i 30 de juliol, 20:30h
On: El Ginjoler
 
 
"Be god is", d'Espai Dual
Un divertidíssim show que combina música, humor i teatre gestual, tot generant una complicitat amb el públic. Un espectacle que parteix de l'experimentació artística, de la creació col·lectiva i de vies d'expressió llunyanes al text. "Tres personatges apareixen de llocs diferents portant l'harmonia, l'expressió i la màgia per regalar-li a la persona vivent que tinguin al davant. De sobte, l'espai oníric apareix, la música transforma el moviment... i ningú entén res. L'equilibri no es manté, l’un està sota el jou de l'altre, els dos a un i els tres al ritme, a la ingravidesa, al domini, al desequilibri, al contratemps, a l’espai... Un show addictiu, emocionant, delirant sense conservants ni colorants.
Quan: Dijous 28 de juliol, 23:30h
On: El Ginjoler
 
 
“Mal Martínez”, de Marc Martínez
Mal Martínez en desconcert. Humor i hòsties. Un desconcert de presentació del seu nou treball discogràfic sota el pseudònim de Mal Martínez. Un cantactor protesta absolutament des-actualitzat, on presumiblement tocarà les cançons de sempre amb l'ajuda de la seva guitarra cadete. 81 minuts del que es podria definir com comèdia piromusical o una proposta tipus paramount tragedy que uneix música i teatre a pèl.
Quan: Divendres 29 de juliol, 20:30h
On: Espai Las Vegas
 
 
“El Rey”, de Teatro del Barrio
Quin paper ha jugat la monarquia a Espanya en els últims quaranta anys? A quins objectius ha servit? Quins són els objectius de la monarquia espanyola per a les properes dècades? "El Rey" és una ficció en la que el personatge central es diu Juan Carlos I. Un home que en l'epíleg de la seva vida cau del cim a allò més baix. Si més no, simbòlicament. Un home que sembla que ja no serveix. Tot i que va servir de molt. Però, per què? Per a qui? El president de l'"Asociación para la recuperación de la memoria histórica", Emilio Silva, afirma que «la construcció de la ignorància sobre el nostre propi passat és política d'estat a Espanya». "El Rey" és una ficció en contra de la ignorància amb la convicció que només pot canviar la seva realitat qui la coneix. Teatro del Barrio són Alberto San Juan, Luis Bermejo i Javier Gutiérrez.
Quan: Divendres 29 de juliol, 22:30h
On: Espai Las Vegas
 
 
“Nano Cabaret”, d’Yllana
Flo, és una actriu de cabaret, naïf i somiatruites que busca desesperadament l'amor de veritat, un "true love" que la faci sentir-se realitzada d'una vegada per totes. A través d'aquesta cerca, "Nano cabaret" submergeix a l'espectador en un món hilarant en el que anirà trobant un munt de personatges delirants i divertits al igual que tendres, que li faran entendre el significat autèntic de l'amor. "Nano cabaret" està interpretat pels cantants i actors Natalia Calderón i Maxi Mendía els quals al costat de David Ottone, han aixecat un espectacle de ritme trepidant, ple d'humor i bona música amb l'objectiu d'entretenir, emocionar i divertir.
Quan: Divendres 29 de juliol, a les 00h
On: Espai Las Vegas
 
 
“Bytheway”, de Goyo Jiménez
El considerat pel públic com el millor monologuista còmic del país, oferirà al públic una revisió dels seus millors moments amb el seu nou muntatge, "Bytheway". Tot i això, no es tracta d'un recopilatori a l'ús, ja que Goyo no és usual sota cap circumstància. Si no que l'espectador es trobarà immers en el perquè dels seus monòlegs i podrà tornar a gaudir dels seus millors moments però des d'una visió diferent i amb novetats incorporades igual de divertides. Un nou muntatge amb novetats fins ara mai vistes a televisió ni a d'altres propostes anteriors. Goyo Jiménez ja fa temps que és un "one man show".
Quan: Dissabte 30 de juliol, 21h
On: Espai Las Vegas
 
 
Jornades Professionals
Les jornades professional són una de les característiques que fan del Singlot Festival una trobada nacional amb una proposta única. L’objectiu d’aquestes jornades professionals és unir durant dos dies als principals creadors de comèdia del país amb els productors i distribuïdors referents de referència. Dues jornades amb taules de cooperació en la que cada creador presenta un projecte amb l’objectiu de despertar l’interès dels productors i distribuïdors per a participin i produeixin el muntatge. Una espècie de pitching en el qual l’objectiu és tirar endavant una creació i que aquesta s’estreni en la propera edició del Singlot. És el cas de "Mal Martínez" el nou show de Marc Martínez que va sorgir de les jornades professionals del primer Singlot. Una trobada en la que els protagonistes de la comèdia del país dialoguen per seguir nodrint de creativitat el sector i reflexionar sobre les properes passes que aquest necessita.
Quan: Dies 28 i 29 de juliol, 21h
On: Espai Las Vegas
 
 
Master Class amb Andrés Lima
Enguany la Master Class de Singlot anirà a càrrec d’Andrés Lima, considerat un dels grans directors d’escena del panorama nacional i mereixedor de nombrosos premis Max. Lima amb el seu treball ha contribuït a la renovació dels conceptes de la posta en escena teatral i en el marc del Singlot serà l’encarregat de prendre el relleu del mestre de la primera edició, Leo Bassi. Lima per a aquesta ocasió presenta una proposta acadèmica en la que comparteix l’experiència dels seu últims treballs i alhora proposa als assistents el domini de l’eina que ell denomina com "La cualidad". Una eina que ell utilitza quan dirigeix als seus actors i que es basa, segons les seves paraules, en «la exploración que se centra en lo "esencial" del texto y en lo "personal" del intérprete».
Quan: Divendres 29 de juliol, 17h
On: Espai Thyssen

Més informació: 

Singlot Festival
Del 28 al 30 de juliol
Sant Feliu de Guíxols

També et pot interessar