Foto: 

Cedida

FIMAG'16: El punt de trobada de la màgia al sud d'Europa

Més carregada de màgia que mai, del 3 al 5 de juny arriba la cinquena Fira de Màgia de Torroella de Montgrí
Adrià Cortadellas
,
22/05/2016
Espectacles
Les grans idees arriben sense fer massa fressa, però a poc a poc es van fent un lloc. Fins que esdevenen uns referents territorials del seu sector. Imprescindibles. I i ineludibles. Aquest és el cas de la Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí (FIMAG), que enguany arriba a la cinquena edició amb una programació plena de novetats, espectacles originals i propostes engrescadores que convertiran el municipi empordanès i català en el principal punt de trobada de l’il·lusionisme del sud d’Europa.
El FIMAG ja va començar a escalfar motors el 27 de maig, però el gruix del programa serà aquest cap de setmana

La cinquena edició del FIMAG ja va començar a escalfar motors el 27, però el gran gruix d’activitats del seu programa serà aquest cap de setmana vinent: 3, 4, i 5 de juny. Per celebrar la primera mitja dècada de vida, es comptarà amb una major presència d’artistes internacionals convidats vinguts de més de vuit països arreu del món, tant a la Gala Internacional com a la resta d’activitats programades. Amb la gran Gala, vuit mags, cadascun des del seu gènere específic de màgia, que es reuneixen per oferir uns números espectaculars i que mai s'han pogut veure a casa nostra. Cal destacar Anson Lee (Taiwan), Ta Na Manga (Portugal), Igor Trifunov (Sèrbia), Disguido (Itàlia), Pedro Volta (Madrid), Cia Mag Edgard (Barcelona), D'Albérniz (Vitoria-Gasteiz) i Isaac Jurado (Barcelona), que en serà el presentador.

A la secció anomenada Màgia de nit –que inclou màgia de prop, màgia golfa i hipnosis– s'ha programat un espectacle amb Woody Aragon i Mario López, dos dels millors mags del món en les especialitats de màgia de prop, cartomàgia i micromàgia, que portaran a terme una sola funció, el 3 de juny, un muntatge de màgia close up que fins ara només s'ha representat als EUA. El francès Jeff Touissant, conegut com un dels millors hipnotitzadors d'Europa, farà dues funcions a la plaça de la Vila. L'il·lusionista barceloní Isaac Jurado amb un espectacle que combina màgia i humor; Adolfo Masyebra, especialista en mentalisme i hipnosi d'espectacle, i Ángel San Martín, artista de micromàgia.

Un any més, s'ha programat la Màgia al carrer, una secció que contagiarà aquest ambient d'il·lusió amb les actuacions d'artistes com el cubà Raul Camaguey, el barceloní Adan Xou, els argentins Brando y Silvana, el bosnià Sasha, el gironí Fèlix Brunet i el barceloní Mag Marin, presentador també de la Gala Mags Joves 2016, en la qual intervindran nous talents.

Diu que el FIMAG ja ha fet el gran salt. Ja ha esdevingut un referent i un punt de trobada del món de la màgia al sud d’Europa. No és per menys. Sense anar m´s lluny, enguany s’hi viuran més de 100 funcions diferents programades; les diferents seccions de la Fira ens ofereixen una proposta d’espectacles molt variada com la màgia al carrer, la màgia solidària, la màgia d’aparadors, la màgia a la fresca i la màgia golfa, la màgia itinerant, la màgia als palaus, el mercat màgic, la màgia educativa a les escoles, les conferències, la gala dels mags joves, els tallers i, és clar, la Gran Gala Internacional amb dues funcions, com l’espectacle de màgia més majestuós que es pot gaudir actualment al nostre territori.

En definitiva, doncs, el FIMAG és un aparador de noves propostes, una fira feta per a un públic de totes les edats, que podrà conèixer i gaudir de fins a 15 disciplines diferents vinculades amb la màgia, repartides per 15 escenaris arreu de Torroella de Montgrí. Una programació oberta als professionals de la màgia, però també als amateurs, als iniciats i, en definitiva, a tota aquella gent que vulgui conèixer el fantàstic món de l’il·lusionisme. Abracadabra!

Més informació: 

http://fimag-magia.com/

A

També et pot interessar