Foto: 

CEDIDA
Una de les obres estrella d'aquesta temporada de teatre al Jardí.

Les obres que maleiràs perdre't al Teatre Jardí de Figueres

Un grapat d'actors d'alt nivell trepitjaran aquesta temporada els escenaris figuerencs
Paula Pairó
,
09/02/2017
Espectacles
Ja fa uns quants anys que els empordanesos ens hem ben acostumat a esperar que arribi el primer tram de temporada de teatre a Figueres perquè vagin desfilant, l'una darrera l'altra, totes les obres que han triomfat al panorama català. Clara Segura, Ramon Madaula, Julio Manrique, Emma Vilarasau i Jordi Boixaderas són alguns dels grans de l'art escènic que passaran pel Teatre Jardí i la Sala la Cate de la capital de l'Alt Empordà. Un any més oferiran aquelles obres que han recollit infinitat d'aplaudiments des de tantes platees. Atents: arriba el millor teatre per aquest 2017!


La música de les paraules,
dirigit per Roger Peña
Quan la Montserrat Carulla va decidir, ara fa un temps, que deixaria la professió que l'ha portada a ser qui és avui en dia i que li ha donat tantes satisfaccions, tots sabíem que no seria un pas fàcil. Per ella tampoc ho ha sigut i, encara que l'obra La Iaia representava ser la seva última funció dalt dels escenaris, la seva última decisió ha estat tancar la seva trajectòria amb un acostament íntim sobre els escenaris, amb una lectura plàcida pel què ha estat el seu recorregut professional, tot repassant la vida familiar que li ha tocat viure. Aquesta obra representa un repàs pel què ha sigut i sempre serà dalt dels escenaris catalans Montserrat Carulla.
On: Sala la Cate
Quan: Divendres 10 de febrer, a les 21h
> Més informació

 


Advertència per embarcacions petites, de Tennessee Williams

Cada any la Funcional Teatre ens presenta una obra punyent, amb cos i ànima, amb una força que només els grans del teatre saben representar com toca. Per aquesta temporada, han preparat una de les obres artístiques més representatives de Tennesse Williams, Advertència per embarcacions petites, que s'inspira en un bar de la costa del Pacífic. Els personatges que freqüentaran el bar representaran tenir una història pròpia, molt dramàtica, que aproparan al públic a través d'un fil argumental cru.
On: Teatre Municipal el Jardí
Quan:
Del 27 de gener al 12 de febrer
> Més informació

 


El bon pare, de David Plana

Aquesta no és una història convencional, tot i que, en l'època que els hi ha tocat viure a molts dels joves d'avui en dia, sí que és una història força versemblant. Lluís Soler torna, de la mà del protagonista de l'obra, Roger Denís, per representar un alcalde i pare d'una adolescent que li farà dubtar si realment ha sigut tan bon pare com ell sempre ha pensat. L'obra és una tragicomèdia sobre la figura masculina i sobre la paternitat, que intenta reflexionar sobre si una educació moderna, liberal i oberta és la millor opció per pujar els fills
On: Teatre Municipal el Jardí
Quan: Dissabte 18 de febrer, a les 21h
> Més informació

 


Una altra pel·lícula, de David Mamet

Dos productors de cinema tenen entre mans un ambiciós projecte fílmic destinat a trencar tots els rècords de taquilla. Tot canviarà amb la Karen, una nova secretària, que portarà aires nous, idees noves, i plantejarà una adaptació del fil, una alternativa sense tenir en compte el simple benefici econòmic. Aquesta serà una obra que planteja tenses contradiccions del capitalisme des d'un dels seus motors més importants: Hollywood. No us perdeu aquesta obra que, des de la direcció de Julio Manrique, promet ser punyent i tenir força per no deixar-vos aixecar de la butaca ni un sol moment.
On: Teatre Municipal el Jardí
Quan: Dissabte 4 de març, a les 21h
> Més informació

 


Kilòmetres, de Marilia Samper i Meritxell Yanes

El relat familiar que arriba de les mans de Meritxell Yanes podria ser el de qualsevol família. Des de la seva pròpia veu, amb honestedat i tendresa, ens fa recórrer els passos d'aquestes persones al llarg dels anys i del planeta, compartint una història que, sens dubte, podria ser també la de qualsevol de nosaltres. L'obra intenta ser un reflex de la memòria d'una ciutat, d'un passat que relata qui som i qui érem.
On: Sala la Cate
Quan: Divendres 10 de març, a les 21h
> Més informació

 


La nit dels ganivets roents, De Ferran Joanmiquel

La relació entre en Toni i l'Alícia no es troba en els seus millors moments. Disposats a passar uns dies de tranquil·litat per endreçar la seva relació, es desplacen a un poble llunyà. Mentre entren a la casa, el veí, un home vell i ranci, els observa des de la finestra de casa seva, en un intent d'omplir unes hores que no passen. Entre l'Alícia i en Toni les coses es compliquen, i l'Alícia fuig corrent sota la pluja. En Toni, fora de si, surt a buscar-la pel bosc. L'home vell ha vist l'escena i tem el pitjor. Un poble misteriós, un bosc i una nit de tempesta acompanyaran l'escena d'una obra que aconseguirà treure el pitjor de cada personatge.
On: Sala la Cate
Quan: Dissabte 18 de març, a les 21h
> Més informació

 


Conillet, de Marta Galán

Heu vist mai una one-person show? Això és el que presenta i dirigeix Marc Martínez, una adaptació de Marta Galán protagonitzada per la gran Clara Segura. Una obra adaptada i retallada a mida per a l'artista que intenta transmetre la imatge d'una mare treballadora, esgotada, amb sentiments contradictoris a flor de pell que intenta sobreviure al seu passat per poder viure amb dignitat el seu futur.
On: Sala la Cate
Quan: Dissabte 8 d'abril, a les 21h
> Més informació

 


I
nfàmia, de Pere Riera
La història de dos aprenents d'actors que es preparen per accedir a unes proves per a Hamlet presentaran sobre l'escenari un joc de miralls i reflexos. Emma Vilarasau i Jordi Boixaderes representen, picant l'ullet a la realitat, dos actors reconeguts i amb prestigi del món del teatre. Per altra banda, Anna Moliner i Francesc Ferrer són dos aprenents de l'ofici que començaran a entreveure les dificultats per atrapar els seus somnis i la duresa d'emmirallar-se amb els més grans.
On: Teatre Municipal el Jardí
Quan: Diumenge 23 d'abril, a les 18h
> Més informació

 


Lari Poppins, del Mag Lari

Si mireu al cel, veureu que hi ha alguna cosa que vola amb un paraigua... És un ocell? Un avió? No! És Lari Poppins! Un espectacle que no té res a veure amb la pel·lícula Mary Poppins però serà l'excusa per a presentar un espectacle amb molta màgia, molta música i molt d'humor. Un dia en què grans i petits podran viure un espectacle que reivindica l'essència de la màgia a través dels trucs més clàssics i dels més sorprenents.
On: Teatre Municipal el Jardí
Quan: Dimarts 2 de maig, a les 21h
> Més informació

 


L'electe, de Ramon Madaula

Un jove polític acaba de ser escollit president però sembla tenir una preocupació que no el deixa gaudir del gran moment: el discurs d'investidura. Cada vegada que l'assaja, un terrible tic deforma la seva cara d'una manera ridícula. El cas serà portat davant d'un psiquiatre que disposarà d'unes quantes hores per resoldre el trastorn que pateix el president. L'obra esdevindrà una batalla entre el president i el psiquiatre amb tot el que els dos personatges amagaran. De la mà de Ramon Madaula i Roger Coma, l'escenari del teatre Jardí viurà una comèdia dramàtica que tractarà sobre els efectes de la política i les teràpies psiquiàtriques.
On: Teatre Municipal el Jardí
Quan: Dissabte 13 de maig, a les 21h
> Més informació

Més informació: 

Trobareu tota la programació a la nostra agenda
A

També et pot interessar