Paula Pairó
,
23/12/2018
Família

Nadal als Barris: un projecte descentralitzat i inclusiu a Figueres

Una vintena d’activitats del 27 al 31 de desembre

Foto: 

CEDIDA
Nadal als barris arriba a la quarta edició.
L’Ajuntament de Figueres i les associacions veïnals de Figueres han programat una vintena d’activitats perquè aquestes festes, cap nen es quedi a casa i pugui gaudir d’una proposta divertida, lúdica, creativa, inclusiva i integradora. Nadal als Barris és un projecte que ja arriba a la seva quarta edició i promou activitats de forma descentralitzada entre quatre zones de la ciutat: el centre cívic de Bon Pastor, el centre cívic de la Creu de la mà, el de la Marca de l’Ham i la zona est de la ciutat. Una proposta per gaudir en família durant aquestes festes!

Jocs de taula, espectacles de carrer, tallers gastrolúdics, tecnològics o de joguines són algunes de les activitats que s’han programat a Figueres entre el 27 i el 31 de desembre. En aquest projecte s’integren fins a quinze zones diferents de la ciutat, entre les quals trobem el Teatre del Bon Pastor, l’Espai Caputxins, el Centre cívic Creu de la Mà, l’Estació, el Rally Sud, la Rambla Nova, el Cendrassos o Vilatenim entre d’altres.

Entre les activitats pensades hi ha jocs de taula moderns per a totes les edats, amb jocs d’estratègia, de rapidesa, d’habilitats, de memòria o de manipulació; jocs de construcció, pensats per destinar-hi la creació i la manipulació de la construcció d’estructures lliures.

Entre els tallers programats en trobem de diverses tipologies: tallers creatius, pensats per desenvolupar la creativitat amb tallers pictòrics i escultòrics on posar a prova la seva imaginació; tallers tecnològics, on descobrir diverses tècniques basades en la tecnologia com els drons; tallers gastrolúdics, amb propostes de tallers on aprendre a fer plats fàcils i bons, com galetes, fruites i dolços. Per últim també hi haurà un taller de joguines, un espai de creació i de reciclatge de joguines amb diferents propostes de creació per donar una alternativa a les joguines comercials.

Tampoc faltarà un Espai Nadons, on cada dia es presentarà una proposta diferent pel públic més petit: elements de manipulació, experimentació, descoberta i joc simbòlic.

Per últim també s’han programat diversos espectacles familiars al carrer o en espais públics com l’Auditori Caputxins o el Teatre Bon Pastor. Aquesta és una proposta escènica familiar per a tots els públics amb un espectacle cada tarda. Espectacles de circ, de màgia i de teatre infantil completen la programació.

També et pot interessar