Foto: 

Cedida

Festivalet de Roses: comiat estival amb música, cultura i gastronomia

Els propers 9 i 10 de novembre Roses acollirà la quarta edició del festival que tanca l'estiu
Arnau Margenet
,
30/10/2019
Fires i festes
En la meteorologia popular, l'Estiuet de Sant Martí és un episodi atmosfèric en el qual, durant la transició de l'estiu a la tardor, la temperatura de l'hemisferi nord s'eleva respecte els dies anteriors. És a dir, un estiu en petit format. Com si d’una reminiscència d'aquells dies de Sol, platja i oci a l'aire lliure es tractés, l'Estiuet de Sant Martí interpel·la als nostàlgics que, amb el novembre ja enfilat, es neguen a desempallegar-se de les ulleres de sol, les bermudes i les espardenyes. Afortunadament, la nostra agenda cultural els reserva un últim tret estival abans no arribi la fred de veritat i toqui fer el canvi d'armari. Per quart any consecutiu, el Festivalet de Roses ha preparat un comiat estival a l'alçada de les circumstàncies. Artistes de primer ordre, miscel·lània cultural i una oferta gastronòmica variada, amb l'espectacular Badia de Roses com a teló de fons. Guardeu la data: 9 i 10 de novembre de 2019.
Concerts i postes de Sol
Una vegada més, l'Ajuntament de Roses ha dissenyat amb cura el programa musical del Festivalet de Roses, oferint els concerts d'artistes consolidats en una clara aposta pel talent amb denominació d'origen català. Els concerts es repartiran en dos escenaris, a la Plaça de les Botxes i a la platja de la Perola respectivament, i alguns d'ells prometen espectaculars postes de Sol.
 


La primesa sessió serà el dissabte 9 de novembre. Al matí, amb l'actuació de CARLA, la cantant vigatana que arriba al Festivalet amb el seu estil “synthpop” per brindar-nos el seu darrer treball “Kill a feeling”. A la tarda, més teca amb els concerts de Marion Harper i Cala Vento. La cantant barcelonina d'origen uruguaià, aterra al Fetivalet per presentar el seu últim disc “Hydrangea” amb el qual fa un pas als sons més electrònics, deixant enrere els seus origen folk. D'altra banda, Cala Vento és el grup empordanès amb més projecció estatal gràcies a un segell personal que combina "pindolassos” de pur indie-rock amb lletres desacomplexades. Dos concerts espectaculars per veure caure el Sol i acomiadar el dia a la platja de la Perola.
 
El diumenge ens depara dos sessions musicals a l'alçada de la primera jornada. A l'hora del vermut, el duet format per Marcel Lázara i Júlia Arrey. Aquesta parella, ex-membres de Txarango, va irrompre a l'escena catalana després d'emprendre un viatge que els portaria a recórrer Brasil i d'on sorgiria el seu primer projecte musical. De nou a terres catalanes, presenten “Pedalant endins”, una crònica musicada d'aquest periple vital. Per la tarda, havent dinat, serà el torn del concert de Roger Mas. La carrera del cantautor solsonès té rúbrica i el seu talent per a les composicions líriques i carregades de sentiment no té discussió. Entre d'altres peces del seu llarg cançoner, Mas tocarà alguna de les cançons del seu darrer i aplaudit treball “Parnàs”, un disc deliciós on musica textos de Joan Maragall, Miquel Martí i Pol o Salvador Espriu, entre d'altres. Un fermall de luxe per una nova i prometedora edició del Festivalet de Roses.

Cultura i gastronomia
A banda d'un exquisit assortiment musical, el Festivalet de Roses organitza un seguit d'activitats per gaudir d'un cap de setmana farcit d'emocions. Un cicle de propostes que podrem començar a gaudir aquest mateix divendres 1 de novembre. Entre tot el reguitzell d'activitats, cal destacar les sessions de taitxí a la platja de la Perola, l'espectacle poètic “36+1” a càrrec de Ricard Creus o les sortides diàries en menorquina per gaudir de les postes de Sol que ens regala la Badia de Roses.
 
Però no només això. Un any més, el Festivalet de Roses ha posat tota la carn a la graella perquè els assistents no passin gana en cap moment. Per una banda tenim la campanya gastronòmica “Menú del Festivalet”, que engega a rodar aquest divendres 1 de novembre i que s'allargarà fins el 10 de novembre, i on hi participen 12 restaurants de la vila. Una dotzena de menús ben variats i per a totes les butxaques on podrem gaudir de diferents estils culinaris, des de la cuina catalana de carn i cassola, a la cuina d'avantguarda, passant per especialitats de peix o gastronomia asiàtica. Voleu postres? Cap problema. Al mòdic preu de 5,33€ (coincidint amb l'hora de l'última posta de Sol del Festivalet) podreu assaborir algun dels tres postres que han elaborat els establiments participants.
 


I si el que busqueu és omplir la panxa ràpidament, entre concert i activitat, també hi trobareu els “Pica-tasta”, un àmplia oferta de tastets per degustar vora el mar mentre gaudiu dels concerts. Fins a vuit establiments oferiran les seves elaboracions per picar i no perdre-us cap cançó. 
 
Entorn, música, cultura i gastronomia, amb el marc incomparable de la Badia de Roses. Aquests són els ingredients d'aquest Festivalet de Roses amb el qual acomiadarem aquest Estiuet de Sant Martí amb la mirada posada, és clar, en l'estiu 2020.

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar