Foto: 

AJ FORELLAC
Un cap de setmana per viure en família a la vila medieval de Peratallada.

Viure un viatge a l’Edat Mitjana des de l’Empordà

Peratallada es vesteix de festa per celebrar la Fira Medieval els dies 5 i 6 d’octubre
Paula Pairó
,
01/10/2019
Fires i festes
La vila medieval de Peratallada viurà una transformació aquest cap de setmana. El municipi celebra el XXV aniversari de la Fira Medieval amb més activitats que mai. Coincidint amb aquesta efemèride tan rellevant, l’Ajuntament de Forallac espera que sigui una edició molt especial, i que a banda dels espectacles, les parades artesanes i les activitats que cada any giren al voltant d’aquest fira, enguany els veïns i visitants visquin de primera mà i se submergeixin en la temàtica de la festa medieval. Us deixem cinc motius pels quals val la pena visita la població en aquestes dates senyalades!

1. La història viva dels seus carrers
Traient pit d’un dels atractius turístics del poble, com és el seu conjunt històric i la difusió del seu passat que ens remunta a l’edat mitjana, Peratallada és avui en dia un dels conjunts històrics més ben conservats de Catalunya. És per això que està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i només passejar pels seus carrers i places notareu aquesta màgia.

2. Un acte inaugural únic
Coincidint amb el 25è anivFersari, i per tal de donar-li la importància que es mereix, aquest any el reconegut arquitecte medievalista Joan Albert Adell serà a Peratallada per inaugurar la Fira. Oferirà una conferència el dijous 3 d’octubre a la Sala Municipal El Teatret en la quan relacionarà la vila de Peratallada i la construcció d’Empúries. Adell és un dels principals experts catalans d’aquest moment de la història, no us perdeu la seva intervenció!

3. Conèixer les pors medievals des de la pròpia experiència
Abans no comencin els dies de més ebullició de la fira, el divendres 4 d’octubre s’ha organitzat una visita guiada nocturna per tothom qui hi vulgui participar i que permetrà conèixer quines eren les pors medievals dels veïns de la zona. Les bruixes, les forques i les malalties eren el dia a dia d’aquells habitants que un dia van fundar Peratallada, i d’allà es conserven encara moltes expressions que utilitzem dia a dia!

4. Tota una recreació de la vida medieval
Un dels puntals de la fira medieval és la recreació del que un dia va ser el poble. Les animacions als carrers de la vila, la taverna medieval a càrrec de la Comissió de Festes i la demostració d’oficis, marxants i artesans medievals són algunes de les propostes que hi trobareu! A més, també teniu l’oportunitat de llogar vestimentes i barrets, i fins i tot fer-vos un pentinat medieval.

5. Activitats per passar-ho genial!
Lluites de cavall, demostració de combat a peu, i l’espectacle nocturn de foc són els actes més esperats de la festa. Aquells moments que el públic queda bocabadat i embadalit per l’emoció. També els més petits tindran activitats en les que podran participar com el taller de maquillatge facial i de pintura de siluetes medievals de fusta, el tir amb arc o la Canicada, una zona de joc lliure, participativa i dinàmica que prendrà vida pròpia segons les persones que hi juguin.

 

Més informació: 

XXV Fira Medieval de Peratallada
5 i 6 d'octubre
Més informació 

A

També et pot interessar