Adrià Cortadellas
,
06/10/2017
Fires i festes

Un viatge màgic a l'edat mitjana

Els dies 7 i 8 d'octubre se celebra la XXIII Fira Medieval de Peratallada

Foto: 

Tequatre
Comediants, joglars, titellaires, trobadors i tot tipus de personatges d'època tornen a ocupar la vil·la de Peratallada aquest cap de setmana (7 i 8 d'octubre). Arriba la XXIII Fira Medieval de Peratallada. No és casualitat que sigui una de les fires més populars del territori: endinsar-s'hi equival a viatjar màgicament en el temps i traslladar-se a viure un simulacre ben real del que era una vil·la a l’edat mitjana.
Comediants, joglars, titellaires, trobadors i tot tipus de personatges d'època tornen a ocupar el poble, on s’hi recrea un mercat medieval

La història de Peratallada sempre ha anat íntimament lligada a l'època medieval. El castell de la vil·la, al voltant del qual creix la població, ja pertanyia al llinatge dels Peratallada, com a mínim, des del segle X. Alguns documents antics de l’arxiu del poble l’anomenen amb els noms de «Petra scissa« i «Petra tallada».

Feta aquesta modesta lliçó d’història i tenint en compte el seu passat ben visible i palpable als seus carrers, no és gens casual que el nucli recordi aquesta vinculació amb una fira d'època que s’hi celebra cada any. Sense cap mena de dubte, es tracta d’una de les fires més populars d’aquestes contrades: la Fira Medieval de Peratallada.

I, com dèiem, aquest cap de setmana arriba la 23 a edició de la Fira, que se celebrarà els dies 7 i 8 d'octubre. Un any més, l’esdeveniment aprofita com a escenari els carrers i places del nucli antic, on és ben senzill de copsar l'essència d'aquell període medieval que el poble va viure. Comediants, joglars, titellaires, trobadors i tot tipus de personatges d'època tornen a ocupar el poble, on s’hi recrea un mercat medieval. A les parades s'hi poden trobar de productes artesans com formatges, mel, herbes, pa, pastissos o cervesa.

La Fira Medieval es complementa amb demostracions d'oficis tradicionals com el cisteller, filadora o esclopeter, entre d'altres. A més a més, s'hi celebren tot un seguit d'activitats lúdiques i culturals obertes a la participació del públic assistent: xerrades, cercaviles, recorreguts amb rucs, jocs medievals amb ponis, espectacles musicals o històries joglaresques. El programa d’aquesta XXIII Fira Medieval de Peratalla és ideal per traslladar-se màgicament al temps per viure un simulacre ben real del que era una vil·la a l’edat mitjana.

Més informació: 

També et pot interessar