Foto: 

Laura Masó

Mercats de segona mà de l’Empordà: una alternativa sostenible que està de moda

Verges, Bàscara, Corçà, Santa Cristina d’Aro o Vilajuïga: presentem una vuitena de mercats de segona mà empordanesos
Laura Masó
,
27/09/2019
Fires i festes
A l'època de l'obsolescència programada, sembla sorprenent que cada vegada estiguin apareixent més alternatives de consum responsable i que, fins i tot, s'estigui convertint en una moda. Els mercats de segona mà en són un bon exemple i, l'Empordà, n'és una bona terra d'acollida. Aquests espais efímers, plens d'antiguitats i trastos vells, s'estan veient reconvertits i freqüentats per un públic ben divers. Cada vegada són més aquelles persones que s'hi acosten no només atretes pels preus baixos, sinó per descobrir-hi peces úniques. O, per altra banda, els que decideixen buidar la casa i donar una segona oportunitat a objectes que ja no utilitzen. I és que reduir i reciclar estan a l'ordre del dia!

A continuació us presentem vuit mercats de segona mà que es troben en municipis de l’Alt i del Baix Empordà en els que podeu participar, ja sigui comprant, venent, o bé deixant-vos sorprendre per aquesta forma alternativa de consum.

1. Vintage Market a Corçà
El Vintage Market a Corçà és el lloc ideal per desprendre’s dels trastos vells que tenim a casa: la roba que ja no ens posem, els llibres que ja hem llegit o els discos que ja no escoltem. I fins i tot, trobar-hi fòssils en forma de cintes de casset o utensilis nous pel camp i la cuina. Aquest mercat, just a peu de carretera, és dels més concorreguts del Baix Empordà, compta amb una gran àrea d’aparcament i, fins i tot, un food truck per poder-hi fer el vermut a l’ombra.
> Més informació

2. Mercat de segona mà de Pals
Amb l’objectiu principal de donar un nou ús a objectes que encara poden ser aprofitats per algú altre i pensant amb una societat més sostenible, la plaça Catalunya de Pals acull cada dissabte a partir de les deu el Mercat de Segona Mà, on es concentren unes vint parades. Un mercat apte per a principiants i convençuts amb la reutilització!
> Més informació

3. Mercat de segona mà a Santa Cristina d'Aro
El primer diumenge de cada mes a la Plaça Catalunya, davant de l’Espai Ridaura, podem trobar el Mercat de Santa Cristina d’Aro. Funciona des de fa més de cinc anys i la major part de parades, que ja superen el centenar, son de persones del mateix municipi. Alerta, que durant el mes de maig i el d’octubre, a part dels paradistes habituals n’hi haurà de diferents. El lloc ideal per descobrir gangues!
> Més informació

4. Mercat de segona mà a l'Estartit
Aquest mercat de segona mà es celebra el segon i el quart dissabte de cada mes a la zona de camp de futbol de l’Estartit, tot i que es troba al terme municipal de Torroella de Montgrí. Així doncs, no ens hem de confondre, encara si és el quart dissabte de mes, podem aprofitar l’ocasió per anar al mercat ecològic que Món Empordà organitza a la plaça del municipi. No hi ha productes d’ocasió, però és també una forma d’economia sostenible.
> Més informació

5. Fira creativa i intercanvis a Bàscara
Aquest municipi de l’Alt Empordà té una forta tradició de mercats des de fa una bona pila d’anys. El primer diumenge de mes, podem intercanviar-hi trastos vells, però també animals, ja que es celebra a fira d’intercanvi de cavalls. A més a més, tots els diumenges de l’any, hi ha el mercat setmanal de Bàscara i, abans de Rams, el Mercat de Tortells, al que aquest any, per si no fos prou, coincideix amb la Fira Creativa.
> Més informació

6. Mercat de segona mà a Torroella de Fluvià
Una bona ocasió per visitar aquest municipi és fer una parada al mercat de segona mà que es celebra tots els diumenges a partir de les nou del matí. Brocanters, peces de col·leccionisme i moltes coses més! Un poble petit, però un esdeveniment molt concorregut sobretot a l’estiu, que compte amb un espai fins i tot per menjar.
> Més informació

7. El Mercat de l'Encant de Vilajuïga
El Mercat l’Encant de Vilajuïga és el més popular de l’Alt Empordà, i no li falten motius. Cada diumenge al matí l’omplen parades amb antiguitats i objectes de segona mà, però a més a més, hi ha artesania, menjar de proximitat, tallers temàtics i, sempre, música per amenitzar les compres! I no es descarten sorpreses!
> Més informació

+Bonus. L'Encant de l'Empordà a Verges
Aquest mercat de brocanters, tot i no ser de segona mà, hem cregut convenient esmentar-lo en aquest article. I és que cada diumenge des de les vuit del matí, el pàrquing de la rodona de Verges s’omple d’antiguitats, art emergent i objectes vintage. Si hi passegeu podreu trobar-hi objectes tant peculiars com un cotxe de bombers de llautó tamany casi real (a un preu poc popular), una menjadores restaurada que data de principi del segle XVI o una parada temàtica del personatge Tintín. Molt per descobrir!
> Més informació

A

També et pot interessar