Paula Pairó
,
01/08/2016
Fires i festes

Programa de lluïment per la Festa Major de Castelló d'Empúries

Sant Llorenç porta moltes activitats per gaudir de valent durant la primera setmana d'agost

Foto: 

CEDIDA
Durant el primer cap de setmana del mes d'agost arriba el torn de la Festa Major de Sant Llorenç, festivitat del municipi de Castelló d'Empúries. Amb tota la il·lusió que això representa, el poble medieval prepara amb molta estima un programa adaptat a tots els públics. Entre els actes de la festa hi trobem els més tradicionals, com la trobada de gegants, el correfoc o l'audició de sardanes. I també d'altres d'incorporació més recent, com la diada castellera, els focs artificials o la gimcana jove. Amb tot això, la localitat de Castelló d'Empúries es prepara per acollir centenars de persones que arriben per gaudir d'una de les festes majors empordaneses amb més renom. Els integrants de Surtdecasa Empordà no ens ho hem volgut perdre i per això apostem per apropar-vos aquest cap de setmana, al municipi castelloní.
Divendres 5 d'agost

Tarda
19.00 - L'inici de les Festes de Sant Llorenç tindrà lloc el divendres vinent al nucli antic del poble, a la plaça dels Homes. Com ja és sabut, una bona festa sempre ha de començar per un bon pregó, per això els organitzadors dels actes es reuniran el divendres per desitjar-vos un bon inici. Aquest acte, estarà acompanyat de la Cobla Rossinyolets, que oferiran una mitja audició de sardanes.
20.00 – La Gimcana Jove tindrà el seu moment el divendres al vespre. Celebrant ja la tercera edició, aquest any proposen una gimcana per majors de 18 anys que hauran de formar grups d'entre 5 i 8 persones. Aquests hauran d'abonar 6€ per la participació, que inclou també sopar. La diversió està més que assegurada amb aquest grup de joves amb ganes d'iniciar de la millor manera la festa major del poble.
 
Nit
23.30 - La programació musical també començarà el primer dia de festes. Divendres serà el torn dels joves de la comarca amb una agenda musical que no d'allò més completa. Castelló serà municipi d'acollida de tres grups que estan en plena explosió dins el panorama musical juvenil: Somboits, grup empordanès, Germà Negre i Oques Grasses.
 
 
Dissabte 6 d'agost

Tarda

18.00 – Els geganters i capgrossos tenen una cita amb Castelló d'Empúries cada any per Sant Llorenç. Enguany arriben a la XXXII trobada i reclamen més atenció que mai: encara que la plantada serà a les sis de la tarda, no serà fins a les set quan començaran a lluir pels carrers del municipi. Els acompanyaran la colla castellera del poble, els Vailets de l'Empordà, que alçaran pilars simultàniament. La trobada finalitzarà a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer amb la ballada de les colles participants.
 
Nit
22.30 – Cada any per Sant Llorenç hi ha un element bàsic que no falta a Castelló: el foc. Aquest any no serà menys perquè la colla de diables els Senyors del Foc estan de celebració. Ja fa 10 anys que van començar la seva relació amb les nits i el foc, i enguany, la festa major de Castelló d'Empúries serà el panorama ideal per festejar-ho. Estaran acompanyats dels Diables de l'Onyar, els Diables de l'Albera i el Bou i el Drac de Figueres. Junts preparen un correfoc que deixarà tots els carrers del municipi amb olor de sofre.
23.30 – Si el divendres és el torn de música pels joves, el dissabte serà pels més adults. Hotel Cochambre, coneguts per portar versions dels anys 80 i 90 per tots els pobles catalans, revolucionen tots els escenaris i festes majors on es planten i Castelló d'Empúries no espera ser menys. També l'acompanyarà el grup The Txandals i un final de nit molt especial amb festa de l'espuma.
 
 
Diumenge 7 d'agost

Matí

09.00 – Després d'una bona festa bé una bona despertada, i d'això ja s'encarregaran els Fusellers de Castelló. Els seran els encarregats d'aixecar a tot el poble per anunciar un dia més de Festa Major, i no un qualsevol.
11.30 – Amb poc més de tres anys al damunt, la colla castellera del municipi, els Vailets de l'Empordà, han aconseguit un creixement constant i positiu. La diada que celebren en honor a la Festa Major de Sant Llorenç sempre és una marca important en el calendari. Enguany els acompanyaran dues colles de la rodalia: els Minyons de Santa Cristina i els Castellers de les Gavarres.
 
Nit
23.00 – Els focs artificials sempre són una bona cloenda per les festes. Els organitzadors de la festa major de Castelló no han volgut fallar a la cita amb els castells d'artifici, i aquest any, també anuncien al seu programa un gran castell de focs artificials. Sota la llum dels focs i amb bona companyia, serà un bon moment per posar punt final a les Festes de Sant Llorenç. Això sí, tot esperant les de l'any vinent.
 
Si amb totes les activitats recollides encara no en teniu prou, heu de saber que la festa major continuarà fins al dimecres 10 d'agost, encara que les activitats aniran minvant. Sardanes, balls de nit, exposicions i portes obertes als museus us acompanyaran fins que s'hagin acabat aquest grapat de dies festius al municipi empordanès.

Més informació: 

Festa Major de Sant Llorenç
Castelló d'Empúries
Del 4 al 10 d'agost
Tota la programació a l'agenda
Enllaç al programa de mà
 

També et pot interessar