Foto: 

CEDIDA
La Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí té més de 600 anys d'història.

Fira de Sant Andreu: més de 600 anys arrelant al municipi

Se celebrarà el 25 i 26 de novembre a Torroella de Montgrí
Paula Pairó
,
21/11/2017
Fires i festes
L'últim cap de setmana de novembre és sinònim de la fira més multidisciplinària, popular i antiga del municipi de Torroella de Montgrí. Després de 623 edicions de la festivitat, enguany el poble es tornarà a vestir de festa en la seva 624ª edició per presentar una mostra comercial, agrícola i ramadera ambientada en el millor caire lúdic i cultural de la població. Cada any són milers les persones que desfilen per la fira durant el cap de setmana i aquest any són desenes les activitats que tot el teixit associatiu amb el suport de l'Ajuntament han preparat per a tots els visitants!

Després de centenars d'anys apostant per aquesta festivitat, el valor de la fira per Torroella de Montgrí ha transcendit de l'àmbit estrictament promocional per submergir-se totalment en una festa amb tot el seu ampli sentit, demostrant la vitalitat lúdica i cívica que té el teixit associatiu i cultural de la localitat.

Com cada any, les parades s'instal·laran durant els dos dies que dura la fira al llarg del passeig Catalunya, del passeig Vicenç Bou, del carrer riu Ter i a la plaça de la Vila. Les activitats previstes per realitzar s'organitzaran al voltant de temes com la fira, els coloms, els cavalls, els gossos d'atura, la mostra d'entitats, les jornades tècniques, les activitats infantils i les activitats culturals.

Des del mercat d'artesania a l'exposició de maquinària agrícola; des de la mostra d'oficis antics a la passejada amb ponis, la fira de Sant Andreu té tot allò que un ciutadà pot esperar després de més de 600 anys d'història. Per gustos, edats i aficions diverses, tots els visitants que passegin pels carrers de Torroella trobaran l'activitat que més s'adapti als seus interessos.

Enmig de totes les activitats programades, en destaquen especialment dos. Per una banda se celebrarà el XXVI Concurs de Gossos d'Atura a l'envelat de l'espai firal. El certamen aplega cada any un públic molt nombrós arribat d'arreu de Catalunya a punt per veure els pastors que compten amb un palmarès excepcional.

A banda, la fira de Sant Andreu també alberga una activitat molt especial: la XVII Fira del Record, aquest any ambientada amb la mecanització a pagès. A través de fotografies i relats, la fira pretén explicar els avenços de les tecnologies més punteres com el carbó, el vapor o el naixement de la burgesia durant el segle XIX. Durant aquest segle es passa d'una societat eminentment rural a la diversificació de sectors i activitats econòmiques, així com a l'eclosió de nous oficis i classes socials. La Fira del Record vol il·lustrar els canvis que van marcar a moltes generacions a través d'un recorregut guiat i teatralitzat per donar a conèixer la societat de l'època a través dels seus espais i personatges principals.

 

 

A

També et pot interessar